Nyheter

Tobias Hellgren om vår spik Buy And Sell samt övriga starthästar i Göteborg

Publicerad
Vi kommer att spika Buy And Sell som har en skräddarsydd uppgift i Göteborg på söndag då V64-tävlingarna är kryddade med extra och sköna jackpot-stålar.
– Det var ett billigt lopp han vann senast, men visst, hästen gjorde bra, kommenterar Tobias Hellgren.
Mell_2019-03-21_Tobias_Hellgren-
Vi har "jagat" fram info från Tobias Hellgren - och han ser jagad ut på bilden... Foto: Wolfram Meyer - Galopptips.se

Nioårige Buy And Sell (V64-1) vann alltså årets andra start i överlägsen stil och höjdes fyra kilo på detta - dessa fyra kilo belastas inte hästen med då vikterna till söndagens lopp redan var satt. Detta i kombination men lärlingslättnaden på tre kilo gör att vi faktiskt inte kan se hästen förlora loppet från ett utmärkt startspår. Vi tog att “allvarligt” samtal med tränare Tobias Hellgren om sakernas tillstånd…

Vi spikar Buy And Sell - rätt eller fel?

Buy And Sell tog segerloppet på bästa sätt - det var ett billigt lopp han vann senast, men visst, hästen gjorde bra. Jag tycker att det är ganska modigt att spika honom, men startspåret passar och han är helt allround. Nu har vi en lärling i sadeln, men det är inget bekymmer. Han är fin att rida och trivs över distansen. Buy And Sell har bra segerchans, men som sagt - kanske lite väl modigt att spika, informerar Tobias Hellgren.

Ja, men då är vi väl modiga då…!

I V64-4 tar du ut Last Reference i årsdebut. Läget där?

Last Reference mår väldigt bra och han står i sitt lägsta formtal någonsin. Jag säger inte att han bara vinner, men hästen kommer göra ett bra lopp och jag tror på en placering bland de tre främsta, säger Tobias Hellgren.

I Sunday Special, tillika V64-avslutningen har du Silky Road från yttersta startspåret. Mår han bra och hur ser du på chanserna?

Silky Road gjorde det fint i årsdebuten efter en rätt bökig resa. Jag är nöjd med startspåret - därifrån kommer vår häst att få en fri och fin resa. Silky Road är framsatt med loppet i kroppen och ska ses som en outsider, säger Tobais Hellgren.

Och som avslutning. I anrika Reinhold Swartlings Memorial tar du ut det femåriga stoet Callawi (lopp 9) som utgick senast. Kanske inte en optimal årsdebut för att uttrycka sig snällt…?

Callawi såg fin ut och hoppade bra tills ryttarinnan ramlade av. Min häst är fint i ordning och i ett ihåligt lopp kan hon räcka långt, avslutar Tobias Hellgren.