Nyheter

Tobias Hellgren lämnar klartecken

Publicerad
Tobias Hellgren tog två tränarsegrar på Göteborg förra tävlingsdagen och tror på fler vinster på söndag.
Mell_2019-03-21_Tobias_Hellgren-X
Tobias Hellgren har fler segrar i sikte på söndag Foto: Wolfram Meyer / Svensk Galopp

Tobias har fem startande på söndag och det ser bra ut på förhand.

Tror du det kan bli fler vinster på söndag?

- Det hoppas jag verkligen säger Tobias Hellgren

I dagens första lopp startar du Hightower (e. Songline)som vann tre lopp förra året

 -Jag valde den här uppgiften för honom istället för över hinder. Tyckte det såg ut som en bra uppgift och han har gått bra på slätt tidigare. Nu får han gräs under hovarna och det är ett plus. Han har gått framåt mycket sedan årsdebuten. jag tycker det ser ut som en bra chans.

 

I den fjärde avdelningen på V64 får vi se Martini (e. Eishin Dunkirk), vad tror du om hans möjligheter?

- Allting är bara bra med honom. Vi hade tagit sikte på det senaste loppet i Norge och trodde på vinst då. Nu har han fått ta det lite lugnare efter det. Han känns bra och ser fin ut.

Nastenka (e. Aussie Rules) som startar i sista avdelningen på V64 vet jag att du haft förhoppningar på i år,vad tror du om hennes chanser?

-Hon tränar mycket bättre än vad hon visar i lopp och vi har varit besvikna på henne. Nu har vi försökt ändra upplägget lite inför den här starten. Jag skulle inte bli förvånad om hon vinner samtidigt som jag inte är chockad om hon slutar i det slagna fältet. Kapacitet att vinna det har hon visat att hon har i träning.

Ajas (e. No Risk At All) är ett intressant nyförvärv som du tar ut i lopp 8.

-Han har varit placerad i Grupp 2 sällskap. Vi har haft honom några månader och han ser väldigt bra ut. Han siktar på Grand National på Strömsholm. Det är stallets bästa häst och han vinner det här loppet säger Tobias tvärsäkert.

Callawi (e.Pouvoir Absolu) är ytterligare ett nyförvärv som vi inte sett tidigare vad tror du om henne i dagens sista lopp?

- Hon är ett väldigt fint sto som hoppar bra. Jag tror hon kommer att göra en bra insats , men hon kan behöva loppet då hon var ifrån en vecka. Hon kommer att gå framåt med det här loppet i kroppen och vi har siktet inställt på Champion Hurdle avslutar Tobias Hellgren som ser fram emot söndagen.