Nyheter

Tobias Hellgren har tre bra vinstchanser i Göteborg

En av dagens mest betrodda hästar blir tvååriga Sea Moonster som tränas av Tobias Hellgren. Galopptips ringde upp och kollade vad Tobias trodde om chansen för sin tvååring och de övriga som han startar.
Martini_8586
Tobias Hellgren har tränat 18 vinnare i år blir det ytterligare någon vinnare imorgon? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Nastenka (e. Aussie Rules) har Tobias Hellgren lyft flera gånger i intervjuer, men än så länge har hon inte helt levererat det han förväntat sig även om hon inte varit dålig. 

– Nastenka (lopp 4) fortsätter att träna på lika fint som tidigare. Hon borde kunnat mer än vad hon hittills visat. Hon avslutade på ett bra sätt senast. Vill hon så vinner hon konstaterar Tobias.

I första V5-avdelningen startar Sea Moonster (e. Sea The Moon) som är en lovande tvååring. Han har startat tre gånger och gjort det bra så här långt. I sin första start bröt han ut så glöm den starten. 

– Egentligen ska han bara vinna tycker jag. Lite osäker är jag då våra träningsförhållande inte varit optimala. Han ser väldigt pigg ut. Han har utvecklats och känns mer mogen och bättre. Tanken är att han ska ut i detta loppet för att vara på topp till Vinterfavoriternas nästa vecka. Jag tycker att han förtjänar att vinna meddelar Hellgren. 

I den andra avdelningen på V5 så kommer Into The Light till start. Sexåringen efter Alpino Chileno kommer nu ut i ett sprinterlopp med sin ägare Ida Widman i sadeln. 

– Han har inte helt infriat mina tankar om honom än. Hittills har han visat sin bästa form på dirt, men han möter enklare motstånd nu. Han ska kunna vinna och det ska vara en ok chans. Senast provade Anna att bara vara bredvid utan att gå ifrån som de gjort innan och då ville han inte alls. Det finns bara två alternativ antingen full fart eller så vill han inte. Ida som rider har chans att ta hem amatörchampionatet avslutar Tobias Hellgren.