Nyheter

Tjeckiske guldhästen tar sikte mot Arcen

Publicerad
En av de positiva överraskningarna under årets Royal Ascot-meeting var Nagano Gold, som är i träning i Tjeckien.

Nagano Gold slutade tvåa i Hardwicke Stakes, efter ett oturligt löpningsförlopp.

Nu matchas femåringen mot Europas största löpning – Prix de l’Arc de Triomphe.
RP_ID0035211
Nagano Gold (längst till höger, jockey Soumillon i svart mössa) jagar vinnande grållen Defoe på Ascot. Arcen nästa!? Foto: Racing Post

Nagano Gold (e. Sixties Icon) förlorade mot publikfavoriten, grållen Defoe (e. Dalakhani) på Royal Ascot (Hardwicke Stakes, Grupp 2).

Men jockeyn Christophe Soumillon sade efteråt, att det bara var väldigt ofördelaktiga incidenter i starten och på upploppet, som hindrade Nagano Gold från en historisk Royal Ascot-seger.

Nu kommer Nagano Gold att ”värma upp” för ett Arcen-försök i oktober, i Grand Prix de Deauville den 25 augusti, ett lopp med 200 000 euro (cirka 2,1 miljoner kronor) i samlad prispott.

Nagano Gold – som tränas av sin tjeckiske ägare Vaclav Luka jr - har segrat i Deauville tidigare. Och han slutade fyra i Grand Prix de Deauville (Grupp 2) förra året. 

- Planen är att starta i Arcen, om det går bra i Deauville. Vi kanske även startar i prep-loppet Prix Foy veckorna före Arcen, i så fall, berättar racing manager Tomas Janda (som även är agent för Tattersalls i central-Europa).

- Nagano Gold är central-Europas bästa häst just nu, säger Janda.

Årets Prix de l’Arc de Triomphe rids på Longchamp utanför Paris den 6 oktober.