Nyheter

Tips till Århus tre lopp

Publicerad
Här nedan följer Galopptips tipsfunderingar till dagens lopp på Århus
Learn_By_Heart_867
Rafael De Oliveira sitter i sadeln på vår ide Seraphina i lopp 3 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lopp 1

Ett intressant lopp där tvååringar möter äldre hästar. 7 Cotignac är en sen tvååring som Marc Stott eventuellt kommer att ta ut i Janos Tandaris Minne, det bör betyda att han har en del förhoppningar på hingsten efter Born To Sea och han får tipset trots att tvååringar oftast har svårt att hävda sig mot äldre. 3 Rock Solid (e. Helsinki) har haft ett bra år utan att få vinna och kan mer än sitt tal. Senast Lea Olsen red var han knappt slagen som tvåa. 2 Upper East Side har gjort det bra så här långt mot tuffa tvååriga konkurrenter tränaren tror på vinstchans och Go Go Gadget-avkomman  är säkert bland de tre. 5 Dreaming Of Love (e. Requinto) har gjort det bra en längre tid och har visat fin form. Kan också vara med i avgörandet. 

Lopp 2

2 Wellington (e. Selkirk) har otroligt mycket vikt att släpa på, men möter ett fält som han normalt sett ska besegra. Lea Olsen vann senast hon satt i sadeln på honom och det måste vara en bra segerchans. 7 Elusive Island (e. Elusive Quality) har mycket lägre vikt än favoriten och duktiga Annie Nilsson Lindahl sitter i sadeln. Formen är bra det har blivit tre andraplatser på sex starter i år. 6 Hongkong Yob (e. Frozen Power) mötte Wellington näst senast och slutade då trea bakom honom. Nu står han lite bättre till, men det ser ändå svårt ut för honom att vända resultatet. 3 King Charles (e. Special Quest)  vann senast som Rafael De Oliviera satt i sadeln och kan vara en rysare. 

Lopp 3

Här kommer dagens bästa spel i 1 Seraphina. Stoet som har en härstamning som borde göra att hon fungerar perfekt på höstens banor var bra senast som trea. I näst senaste starten var hon sämre, men rapporterades ha kolik efter loppet. Det fyraåriga stoet efter Go Go Gadget har sjunkit i handicap och nu kan det vara dags till en sex gånger pengarna. 5 Aperola är bästa hästen utan tvekan och har en vass slutspeed att tillgå. Treåringen efter Appel Au maitre trivs bättre i god bana, men ska räknas trots att hon inte får sina optimala förutsättningar. 3 Cattleya (e. Kamsin) var precis före Seraphina i senaste starten, men står lite sämre till nu. 6 Snatty Dancer (e. Nathaniel) kommer från seger och precis som vid vinsten sitter Annie Nilsson Lindahl i sadeln.