Nyheter

Tiger Roll segrar i Grand National

Publicerad
Det blev repris för Tiger Roll som försvarade sin Grand National-titel från i fjol. Segerchecken på 500 000 dollar är till och med en summa som Michael O'Leary (Ryanair) blir glad över.
G

Tiger Roll låg med i den främre träffen hela racet, hela tiden med endast några längder upp till ledande Rathvinden och storskrällen Magic of Light som stod i 150-1 i början av dagen, men "endast" i 66-1 när racet startade. Med två hinder kvar var Tiger Roll uppe vid ledande Magic Of Light medan Rathvinden började vekna. Den främsta trion var dock en bra bit före övriga och efter ett misstag vid sista hindret för Magic Of Light blev Tiger Roll ensam i ledningen. Det var dock en hård fight över den långa rakan, då Magic Of Light kämpade storstilat. Den nämnda trion får alla klara överbetyg, men särskilt beröm ges förstås till segraren.

Det var första gången sedan Red Rums dagar (1973 och 1974) som bragden att segra i två raka Grand Nationals inträffade. Tiger Roll gav 5 gånger pengarna hos bookmakers. Fyra kom Walk In The Mill, femma blev Anibale Fly och sexa One For Arthur.