Nyheter

Thyme Hill vann inför 33 591 personer på Cheltenham

Publicerad
Cheltenham har sitt November-Meeting den här helgen och det fortsätter att komma massor med folk ut till banan för att se loppen på plats. I år lockade lördagen hela 33 591 personer. En häst man ska hålla ögonen på är Thyme Hill som kan komma att utvecklas en hel del till under säsongen.
RP_ID0036589
Det var 33 591 personer som tagit sig till banan på Cheltenham under lördagen en imponerande siffra. Foto: Edward Whitaker

Banans personal hade jobbat hårt  för att få till en bra bana. Man fick ställa in sin tävlingsdag på fredagen och bilderna dagarna innan med allt vatten som fanns på banan gjorde att man kunde vara tveksam till att lördagen skulle gå att genomföra. 

Engelska championjockeyn Richard Johnson fick en vinnare på dagen som är under fortsatt utveckling i Philip Hobbs tränade Thyme Hill. Thyme Hill är inte en som vinner en skönhetstävling och han glänser inte i sina lopp. En sak som han verkligen kan är att göra bra språng över hinder och det är sällan eller aldrig som han kommer fel på det i loppen. Det här var femte starten för Thyme Hill och tredje vinsten. Philip Hobbs har talat väl om sin femåring det senaste året och den här insatsen visade att Hobbs verkligen har fog för sin optimism runt Kayef Tara-avkomman. 

Annars på lördagen så var det en läcker insats av stoet Happy Diva (e. King's Theatre) med Richard Patrick på ryggen i Gold Cup Handicap Chase (Gr.3) . Det kan hända mycket på ett år Happy Diva hade all otur i världen förra året i samma lopp när hon blev störd tidigt och fick utgå. I år gick allt bra och det åttaåriga stoet i träning hos Kerry Lee svarade allt sista biten mot mål och det blev en knapp seger. 

-Vilken fantastisk insats och vilket underbart sto hon är kommenterade en lycklig och påtagligt rörd tränare Kerry Lee i segerintervjun efter Happy Divas insats.