Nyheter

Ten Sovereigns överlägsen i July Cup (Gr.1)

Publicerad
Newmarkets July-meeting har ett antal fina race i inledningen på meetinget och i dagens Darley July Cup Stakes (Gr.1) var Ten Sovereigns en mycket populär segrare.
Tensovereign
Ten Sovereigns tar en överlägsen seger i July Cup Foto: Alan Crowhurst / Racing Post

Det var knappast någon som hade undgått att Ten Sovereigns (e.No Nay Never) skulle ha en kanonchans i July Cup (Gr.1) på Newmarket. De sista två dagarna hade det spelats massiva summor på Aiden O'Briens Coolmore-ägde adept med Ryan Moore i sadeln. Under fredagskvällen stod Ten Sovereigns som bäst i 11 gånger pengarna, men när racet startade var oddset nere i 5,50. 

Moore såg till att Ten Sovereigns var snabb ut ur boxarna över de 1200 metrarna och han låg i en knapp ledning eller nära ledning i princip hela vägen på rakbanan. Med 200 meter kvar bara försvann Ten Sovereigns från fältet och det blev en mycket lätt seger före en bra avslutande Advertise (e.Showcasing) som dock aldrig sågs med chans under Frankie Dettori.

Ryan Moore menade efter racet att Ten Sovereigns hade varit lite ringrostig senast på Ascot, men nu var formen där och en snabb gräsbana passar honom perfekt. 

Värt att notera är att de fem första hästarna hem var treåringar! Den här kullen är bra på riktigt och det skall bli spännande att se deras framfart på Gruppnivå när de fått växa in i klassen ytterligare någon månad.