Nyheter

Tempen stiger inför Melbourne Cup...

Publicerad
Inte oväntat ser det ut att bli jämn spelfördelning till nästa tisdags Melbourne Cup, där treåringen Constantinople är favorit i skrivande stund till sex-sju gånger pengarna.

Senaste nyheten är att förra årets tvåa Marmelo, som haft lite småskavanker, har fått klartecken att starta.
RP_Constantinopl
Constantinople, här med Ryan Moore (lila mössa) - Melbourne Cups unge favorit. Foto: Racing Post

Förra året fick sexåringen Marmelo (e. Duke Of Marmalade) stryk med en längd av Charlie Applebys Godolphin-stjärna Cross Counter (e. Teofilo) i 24-hästarsloppet, "The Race That Stops A Nation".

I år gör Hughie Morrisons häst ett nytt försök i loppet med cirka 30 miljoner kronor i förstapris - ännu en gång med Hugh Bowman i sadeln.

Marmelo har rapporterats vara "lite stel" tidigare i månaden, men har nu genomgått en så kallad "CT scan" även och en testritt, som jockeyn Bowman var klart nöjd med.

Förra årets vinnare Cross Counter förväntas att ställa upp igen - även om definitivt besked inte kommit. Förra året vann han med 51 kg, men i år måste han tävla med 57,5 kg på ryggen om han startar. Just nu är favoritskapet hos treåringen Constantinople (e. Galileo) som delägs av Coolmore-rörelsen och som kommer att ridas av legendaren Glen Boss.

På annat håll så kommer jockeyn Damien Oliver att försöka skriva historia genom att vinna sin fjärde Melbourne Cup nästa tisdag, denna gång på Mustajeer (e. Medicean) som imponerade stort när han vann handicapen "Sky Bet Ebor" tidigare i år.

Melbourne Cup över 3.200 meter - världens största handicap på slätt - rids som vanligt på Flemington-banan den första tisdagen nästa månad, alltså den 5 november.