Nyheter

Team Engblom, Mortensen och Stjernstrand inför vårpremiären

Publicerad
Ovan nämnda personer med förnamnen Henrik, Nathalie och Annette har inte synts till på kapplöpningsbanan den här vintern, men nu är det alltså dags för årets första starter för teamet baserat i Skara.
– Hästarna mår mycket bra och allt ser bra ut efter vinterträningen, kommenterar Henrik Engblom.
For_The_Roses_054
Glada miner - även på For The Roses Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Ni har fyra hästar till start till Bro Parks V64-tävlingar på söndag. Vi tar dessa i kronologisk ordning. Vad säger du först och främst om Obeya i V64-2? Hon verkar vara en ganska knepig typ?

– Visst, Obeya är inte helt enkel, men mest tror jag att det är hennes hovar som varit det största problemet - och hennes hals det andra. Det är en fin häst som kan mycket mer än sin handicap. Nu är Obeya fräsch och fin och därmed måste det vara fin vinstchans, informerar Henrik Engblom.

Justice Focused i V64-3. Läget där?

– Han tränar på okej, men har ju blivit lite till åren. Det är rätt tufft emot, men det lilla startfältet är ju såklart ett plus. Svårbedömd första gånget ut, säger Henrik Engblom.

Vi har rankat See You Soon (V64-4) högt upp. En snygg häst som väl borde kunna bättre än hittills visat?

– Jag tycker det. Han har varit mycket sjuk och dragits med halsproblem. Han ser nu väldigt bra ut i kroppen och visst tror vi att han kan mer. Distansen ska vara ett plus och nu hoppas vi bara att luften räcker till. Om See You Soon får rätt resa kan det räcka väldigt långt - får vi hoppas, säger Henrik Engblom.

Och nu är det dags för årsdebut för stallets stjärna For The Roses (V64-5) som hade en kanonsäsong i fjol med bland annat seger i Breeders´. Hur verkar det på den fronten?

– For The Roses har sett otroligt bra ut i vinter, vi är väldigt nöjda med henne. Hon är kanske vassare på gräs, men dirttrack ska fungera också. Distansen passar, men hon står ju väldigt högt i handicap och kan behöva loppet, avslutar Henrik Engblom.