Nyheter

Tävlingsdebut för Dubawi-avkomman Nascetta på lördag

Publicerad
Tvååringen gör sin första start på Klampenborg i lopp 1 som också ingår i V4 spelet. Det är ett maidenlopp över distansen 1400 meter. Bent Olsen tränar Nascetta som ägs av Lone Kaj Nielsen och Galopptips har varit i kontakt med Bent.
Bent_Olsen01-X2_BUSp5d
Bent Olsen har funderingar på att låta Nascetta resa till Dubai i vinter. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Nascetta är första avkomman till stoet Cladocera (e.Oasis Dream) och köptes för 520 000 euro på Arqana i augusti förra året. Det var inte bara  Lone Kaj Nielsen som ville ha Dubawi avkomman utan det blev en tuff budgivning emot Coolmore. När hammarslaget föll så var det Bent Olsen/ Morten Buskop som till slut ropat in åringen till Skandinavien. Att de stora inom galoppen tror på Cladocera fick vi ytterligare ett bevis för på auktionen på Arqana i år. Halvbrodern efter Galileo såldes för 750 000 euro till Godolphin.  Modern Cladocera gjorde tolv starter och segrade i fyra av dem, bland segrarna hon tog finns bland annat två segrar i  Grupp-2 på Meydan. 

Självklart är Nascetta köpt för större sammanhang än det här. Vad säger då Bent Olsen inför tävlingsdebuten i maidenloppet för Nascetta?

--  Hon måste ju göra sin första start någonstans skrattar Bent Olsen 

 --  Vi valde det här loppet så får vi se hur det går. Det finns kanske andra som har sina starthästar mer toppade inför den här uppgiften. Hon ser i alla fall fin ut i träningen och hon är i ordning inför sin tävlingsdebut. Man ska tänka på att hon är lugnt tagen och hon kommer att förbättras framöver så jag lovar inte vinst. Hon är en av de som jag har förhoppningar att kunna resa till Dubai med, avslöjar Bent Olsen om Nascetta.