Nyheter

Tattersalls Nickes Minneslöpning – Duca Di Como mot tredje raka

Publicerad
Åtta hästar kommer till start i Tattersalls Nickes Minneslöpning (L), den främsta kapplöpningen över 1600 meter dirttrack i Skandinavien.
xp9xz31odsg6dlc3qjk
Duca Di Como Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Främst av alla ser vi 5 Duca Di Como som är ute efter ett hattrick i den här löpningen. 2019 segrade Duca Di Como med över 4 längder, i fjol skrevs segermarginalen till sju längder! Duca di Como är en undantagshäst och det är alltid svårt att tro att han ska kunna förlora. Startsnabb som få slipper han kickbacken och det ska bli spännande att se hur våra engelska gäster lägger upp taktiken.

2 Ambassadorial tränas av Jane Chapple-Hyam och har en amerikansk härstamning med Elusive Quality på fädernet och Discreet Cat som morfar. Dirttrack borde fungera väl vilket Ambassadorial redan har bevisat i Dubai, USA och Korea. Den här globetrottern är en ambassadör för galoppsporten globalt och visar att världen inte är så långt borta.

8 Sun Power kommer med två raka segrar från Wolverhampton respektive Kempton och har snabbt höjts fem kilo av den engelska handicappern. Tiderna från dessa Klass 4- handicaper imponerar inte och det är tveksamt om Sun Power står 1600 meter i full fart hela vägen. Night of Thunder på ett Cape Cross-sto är dock väldigt intressant. Angus Villiers är en lärling som normalt drar av 5 pounds.

6 Stone Soldier tränas av Archie Watson i England och startar normalt över 1400 meter gräs. I mars segrade han under Luke Morris i en Klass 2-handicap på allvädersbanan Southwell. Stone Soldier är relativt startsnabb, med engelska mått mätt, men är ibland knepig och senast kastade han av jockeyn.

4 Jazz Explosion är ett nytt fenomen på dirthimlen och faktum är att Bodil Hallencreutz springare faktiskt visat talang även på gräset. På dirttrack slog Jazz Explosion Duca di Como i våras då han segrade med över tre längder i Pramms Memorial (L). Ifjol var Jazz Explosion sju längder slagen här som tvåa, i år lär den snygge hingsten inte vara långt borta när mållinjen närmar sig.

undefined
Jazz Explosion Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

1 Plantstepsdream tränas av Lennart Jr Reuterskiöld och är den häst som tillför mest tillförlitlig form till fältet. Den startsnabbe Planteur-sonen har löpt tvåa, tvåa, etta och etta i fyra bra handicaper på slutet. Det här är förstås tuffare, men Plantstepsdream är en hårding som tål att göra sitt eget lopp.

7 Everest Voice är välstammad och trivs på Bro Park. Känslan är dock att han är klart bättre på gräs. Distansen passar perfekt för vinnaren av Jockeyklubbens 2000 Guineas.

3 Beach Road One är det stora hemmahoppet och väl värd sin plats i startboxarna. I våras gjorde han det bra som femma i Pramms (L) och han står fyra kilo bättre till mot Everest Voice än han gjorde i Bobbie Killicks. Dessutom talar underlaget för Beach Road One.

undefined
Beach Road One Foto: Elina Björklund / Svensk Galop 
undefined