Nyheter

Tack för kaffet - Björling bekräftar vad vi tror om spiken Carry On Deryck på Bro Parks V4:a

Publicerad
Tränarnestor Claes Björling sadlar ut tre hästar på Bro Park tävlingar på onsdag och i vår bok var det två toppchanser på förhand. I Björlings "bok" låter det faktiskt dock som tre! Vad månde bliva...? Hattrick?
Allhallowtide_589
Allhallowtide sträcker ut till vinst i januari - Björlings färger i fokus på onsdag! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi spikar Carry On Derryck i den första V4-avdelningen - rätt eller fel?

Carry On Deryck köpte jag i ett “claimingrace” i England i höstas för 6.000 pund. Han var halsopererad sedan en tid då jag slog till, men det är klart att han hade problem - annars hade jag inte kunnat köpa hästen. Carry On Deryck har haft en massa problem i ryggen och i musklerna och när dessa var åtgärdade inför start i januari passade han på att vricka sig, surt, mycket surt. Nu är han riktigt fräsch och fin, pigg som en mört - såg verkligen bra ut i en frisk canter i morse.Det här ska bli intressant och normalt sett ska ju min häst bara vinna ett sådant här lopp, säger Claes Björling.

Bandola (V4-4) misslyckades i tre vinterstarter och återkommer nu efter en paus på typ nio veckor. Dagsformen på den kanten?

Bandola har faktiskt aldrig sett så pigg, fräsch och fin ut som hon gör nu. Hon har haft en del problem, men det ser alltså bra ut nu. Jag tror hon passar på distansen och gör hon om loppet bakom Espen Hill i juli lär hon kunna vara långt framme. det är andra förutsättningar nu, men jag har inte gett upp. I första hand en outsider, i andra hand en vinnare, kommenterar Claes Björling.

Och treåriga Allhallowtide (V5-4) jagar ännu en seger efter tre raka. Kan det gå?

Allhallowtide är sund och fräsch i kroppen inför detta, jag är helt nöjd med henne. Det lilla startfältet är såklart gynnsamt för vår del och distansen känns som den rätta även om hon står upp till 1600 meter. En fjärde rak seger? Ja kanske, inte omöjligt i vart fall avslutar Claes Björling.