Nyheter

Tacitus förhandsfavorit i Belmont

Publicerad
På lördag är det dags för sista benet av Triple Crown i USA. Belmont Stakes heter racet som rids på Belmont i New York City. Banan är även känd som "Graveyard of Champions".
tacitu
Tacitus är favorit till seger i Belmont Stakes Foto: Kentucky Derby

Många storfavoriter har fallit tungt på Belmont genom tiderna. Förklaringen är oftast en hård matchning samt den längre distansen. En av Galopptips favoriter i Kentucky Derby var Tacitus (e.Tapit) som gjorde det bra som fyra efter en väldigt bra avslutning. Det såg ut som att den längre distansen i Belmont var något som skulle gynna Tacitus och man stod över Preakness för att ladda för fullt till den här uppgiften. Igår breezade Tacitus 1000 meter på 1.00.4 och han gick varje 200 meter i ett jämnt tempo på 12 sekunder. 

Det är inte anmält och klart än, men kretsen kring Tacitus gör ingen hemlighet av att det är det här racet man ska vinna och tränare Bill Mott är väldigt förhoppningsfull på den kraftige hingsten. När Las Vegas öppnade för spel till fasta odds tillhörde Tacitus favoriterna och han står i nuläget i 2,50 för seger. Det skulle inte förvåna om oddset på toton blir högre, War of Will (e.War Front) segrade trots allt i Preakness och har tillhört kulltoppen länge.