Nyheter

Swinging Of Venice tillbaka – startar på söndag

Publicerad
Härliga Swinging Of Venice har åter dykt upp i startlistorna och på söndag är det dags för comeback. Vi har ringt upp tränare Annika Sjökvist och tagit henne på pulsen om både honom och resten av den startande ”flocken” från stallet.
u3a91seibgrn2y1hv1z
Swinging Of Venice tog fem raka segrar förra hösten och vintern. Nu är han äntligen tillbaka på banan efter långt uppehåll. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hur är läget med honom inför starten på söndag (V64-5)? 

– Swinging Of Venice är tillbaka och har tränat väldigt bra. Jag tror till och med att det finns lite mer i honom och han ser finare ut än förra vintern. Nu kommer han nog att behöva loppet, men man kan inte helt avfärda honom då han har en enorm tävlingsinstinkt. Swinging Of Venice har en väldigt bra speed och kan gå riktigt fort sista femhundra. Han vill gärna ha en speeduppgörelse och få jaga i kapp ledaren. 

I samma lopp startar du Cava Queen och Perfect Plan A. Vad tror du om chanserna?

–Cava Queen var ute i ett väldigt hårt lopp senast. Hon såg fin ut länge, men enligt jockeyn hanterade hon inte riktigt underlaget och var lite ”på” och ”av” under vägen. Vi hoppas på ett bättre underlag den här gången. Hon kommer att få ett mer offensivt upplägg än Swinging Of Venice.  Hon har en längre speed än honom. Vem som helst av mina kan vinna, de har helt olika sätt att löpa. 

–Perfect Plan A var ute över 2100 meter i sin andra start och var trea då. Han är en stark och envis häst. Dock så är han orutinerad och det är ett stort fält där det kan hända mycket under vägen. Kapacitet finns och han gillar om det blir ett styrketest i stället för ett speedtest. Han är en outsider. 

Vem som helst av mina kan vinna, de har helt olika sätt att löpa, analyserar Annika.

Stallet har hela åtta hästar till start, däribland stjärnan Miss Maybach. Vad kan du berätta för spelarna om henne och de övriga fyra hästarna vi inte tagit upp? 

– Starlight (lopp 1) är en jättetrevlig och välstammad häst. Hon blev trängd utanför boxarna över 1000 meter i debuten och hamnade ”i sprutet”. Därefter gjorde ett väldigt fint upplopp. Nu på söndag är det 1200 meter och blir det en bra bana så tror vi bra insats. 

–Bearded Lady (V64-1) har varit nedsatt av infektion och struken efter grässtarten där hon inte fick fäste. Distansen i kortaste laget, men hon gjorde en okej insats i början av året över aktuell distans. Svårbedömt.

–Miss Maybach (V64-2) kommer nu ut på sin bästa distans, tror vi. När hon visar upp sitt bästa blir man alldeles ”matt”. Nu är det vasst motstånd, men hon ser superfin ut och med tanke på hur bra hon var senast då hon kom bakifrån på en bana där det var svårt att ”ta något” så visade hon superform och ska räknas här. 

–La Paloma (V64-3) gjorde det väldigt bra senast. Nu är det rätt distans, men ganska tufft motstånd för att vara ett amatörlopp. Hon är ganska skarp av sig, men Charlotta, som nyss blev amatörryttarchampion på Övrevoll är rutinerad. La Paloma visar bra form, är superfin i träning och ska räknas. Man ska dock tänka på att hon bara är tre år och möter äldre hästar av silverklass i ett amatörlopp. Det är, som jag nyss sa, ganska tufft. Om banan inte är hård är hon enormt gynnad av det. 

Arabianranta (V64-6) hatade varje steg av förra loppet. Han ville knappt gå ut på banan när han såg hur den såg ut. Han är enormt beroende av banförhållandena för dagen och vill ha ett tyngre underlag. Arabianranta är som en annan häst om han får ta det lite lugnt från start. Han har den goda vanan att alltid vara som bäst när det är mycket pengar att springa om och vill komma på speed. Han ser smällfin ut för dagen och är en outsider om banan passar, avslutar Annika Sjökvist. 

Redaktionen tipsar också om den alldeles färska artikeln på svenskgalopp.se om “Tarzan” Melander, ägare till Swinging Of Venice. Den kan du läsa här.