Nyheter

Svenskt Kriterium: Dubbelseger för "Junior"

Publicerad
Dubbelseger till Lennart Reuterskiöld Jr i Svenskt Kriterium. Serenity Bloom och Marieappel stred upploppet ner, men sista biten var Serenity Bloom lite starkare.
74612375_589621878445055_261791725708640256_
Kriterievinnaren Foto: Niclas Cronberg

Efter Kriteriesuccén skev ”Junior” ikapp med solen på Jägersro.

– Det är en speciell känsla att stå där och se de egna hästarna bli etta och tvåa, det är svårt att förklara. Skönt, häftigt.

Taktiken var att ta det lugnt den första biten och sedan komma in i ”matchen” runt sista sväng och taktiken fungerade till 100 procent.

– En mycket fin häst, berömde segerjockeyn Per–Anders Gråberg. Duktig också av en 2-åring att kunna gå lugnt från början och sedan gå på.

Redan mitt på upploppet stod det klart att det bara var Serenity Bloom och Marieappel som stred om segern, det stod länge och vägde men Gråberg var rätt lugn.

– Knappt, men säkert. Jag tog ut henne några spår på upploppet och då gick hon säkert ifrån.

Serenity Bloom är uppfödd av Eva Isacsson–Sjunnesson som också var på plats.

– Jag är otroligt lycklig och extra roligt att få vara på plats. Tanken med Serenity Bloom var att få en häst som står distans.

Och den planen verkar fungera.

– Givetvis är det en häst som jag hoppas på inför nästa säsong. Hon är anmäld till Diana, Derby– och Oaksserien, Breeders – ja, överallt.

Marieappel var dock stor i nederlaget, stred tappert hela vägen in mot mål.

– Maikel [Narvaez–Bravo] red ett bra lopp. En häst som kan ha Oaks som ett mål för nästa säsong.

På tal om Lennart Reuterskiölds unga talanger så är planen att Auenfürst ska göra en start till i höst. Det finns ett passande lopp onsdagen den 27 november.

– Det hänger förstås på väder och underlag, men jag kan i alla fall säga att han ser jättefin ut.