Nyheter

Svenskt Derby Trial på Nationaldagen

Publicerad
Svenskt Derby Trial har lockat åtta hästar och fältet ser mycket starkt ut. Den fulla distansen är ny för några av deltagarna och här har vi chansen att se hur det står till med distansförmågan.
rrvj8k62wi8sgmxw9xy
No Short Cuts Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

1 Chatarina (e Lawman) fick äntligen sätta nosen först senast efter fyra raka andraplatser. Vid segern slogs en sådan bra häst som Khatun och med tanke på att det var årsdebut räknar vi med att Chatarina är än bättre idag.

Lennart Junior Reuterskiöld tränar och han har även med 2 Crystal Keys (e Appel Au Maitre). Crystal Keys är bevisat stark och Martin Rodriguez sitter kvar i sadeln medan Jacob Johansen är den som får pröva om Chatarina står eller ej.

Derbyspecialisten Wido Neuroth sadlar ut två hästar. 3 Lot Of Joy (e Camelot) var senast en och en halv längd efter Crystal Keys. Det var karriärens blott tredje start och Lot Of Joy släpade en bra bit bakom fältet. Spurten från sexhundra kvar var av bästa märke och det var många som noterade “nästagångare” i programmet.

Stall Perlen har även med hingsten 6 No Short Cuts (e Will Take Charge). No Short Cuts var överlägsen här på Jägersro i sin maidenseger och sedan mycket bra i Skåneland. Nu är det årsdebut vilket förstås ger ett frågetecken för formen.

4 Suspicious Boy (e Appel Au Maitre) kommer från seger över 2200 meter här på Jägersro och det är uppenbart att det krävs lång distans för att Suspicious Boy ska kunna visa upp sig på bästa sätt. Formtalsmässigt ser det tufft ut mot de bästa importerna, men Per Anders Gråberg rider i flytet. Nina Lindberg Lensvik tränar.

5 Bolivar Roads (e Tamayuz) tränas av Francisco Castro och var femma bakom Suspicious Boy senast. Det här är ett halvsyskon till självaste Hurricane Red, vilket inger förhoppningar.

Stallkamraten 8 Single Malt (e Swipe) har mött hårt motstånd i varje start utan att riktigt lyckas. Nu går man upp rejält i distans vilket alltid är spännande.

En som vi vet står distans är 7 Hawk Eye (e Appel Au Maitre) som bara gjort två starter och varit tvåa i dessa. Han är allt annat än exponerad och Ulrika Holmquist har en förmåga att alltid få fram en rejäl slutspeed.

undefined

                                  

undefined
Crystal Keys Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp