Nyheter

Svenskt Derby: Bullof Wall Street imponerade – nu får han en paus

– Jag är väldigt stolt, det är stort att vinna Svenskt Derbyt.
Tränaren Niels Petersen var snudd på lika tagen som Bullof Wall Street efter den klassiska vinsten. Niels följde löpningen från bankanten och jobbade frenetiskt sista 100 när Yoker (Jacob Johansen) utmanade.
Bullof_Wall_Street_0900
Puss på en Derbyvinnare. Niels Petersen och Carlos Lopez ger Bullof Wall Street välförtjänt beröm Foto: Stefan Olsson

– I sista sväng var jag inte säker på att han skulle stå hela vägen hem, det var två riktigt bra hästar som var etta och tvåa, sa Niels sedan han samlat sig.

In i första kurvan hade Carlos Lopez lotsat Bullof Wall Street till ledningen, drog i ett bra tempo – men klistrad intill satt Yoker (Jacob Johansen). In på upploppet lämnade dessa två resten av fältet och det blev en duell fram mot mållinjen – men hela tiden med Bullof Wall Street längden före.

– Jag är väldigt glad över den här vinsten, jag tror egentligen inte någon i februari–mars trodde att den här hästen skulle vinna Derbyt.

En första stor känsla uppenbarade sig för Niels Petersen efter den imponerande uppvisningen i Voterlöpning, sen har han hela tiden försökt förbereda hästen för den här eftermiddagen.

– Han var fantastiskt bra idag, så givetvis är jag nöjd.

Bullof Wall Street var en snackhäst redan innan han debuterade för sin förre tränare Francisco Castro. Efter några starter och en vinter i Dubai flyttades hästen till Niels Petersen. Där är han nu obesegrad efter tre starter.

– Egentligen har vi inte några planer för honom nu, det här var säsongens stora mål. Men han ska i alla fall få ett break, han har varit i Dubai och sedan gått tuffa löp så han är värd en paus. Sen får vi fundera på kommande starter.

Ägarna The JC Organization APS (Alice och John Christensen) är hårt satsande ägare som hade en toppdag. De hade fyra hästar till start och tre av dem vann (Wolfof Vancouver, Havana Red, Bullof Wall Street), och den fjärde slutade trea (Gulfstream Tiger).

Noterbart i övrigt från Derbydagen på Jägersro:

# Carlos Lopez som vann Derbyt, har vunnit Derbyt fyra av de fem senaste åren – det femte året var han avstängd.

# I Kirk var precis lika bra som vanligt, om inte bättre och vann överlägset.

# Nocentsinkentucky imponerade lika mycket i Derby Day Sprint och är nästan kanonsprinter.

# Nascetta vann Malmö Stads Pris, trots att hon egentligen är bättre på gräs.

# Queen Rouge var bara tvåa i mål, men fick segern sedan Nouvelle Lune, som var först i mål, flyttades ner till andraplatsen.