Nyheter

Svenskt 1000 Guineas – ett riktigt getingbo

Publicerad
Svenskt 1000 Guineas har lockat ett fullt fält vilket innebär 15 hästar i boxarna. 581 000 kr till vinnaren visar att det lönar sig att satsa på ston. Endast fem i fältet är importer.
v0uhc797fblfild9qe5
Miss Haven Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Alderaan (e Juniper Tree) kommer från två raka segrar på Göteborg. Man går upp några snäpp i klass här, men formen är på topp vilket alltid räcker långt. 

2 Voix d’Amie (e Fastnet Rock) är en egenuppfödning för Stall Perlen. Hon är undan stjärnstoet Amie Noire och otroligt lovande. Det blev förlust i årsdebuten, men Wido Neuroths hästar är oftast bäst när det gäller och det är förstås idag. 

3 Bearded Lady (e Verde Mar) är fortfarande maiden. Hon har varit klart godkänd bakom några bra hästar, men det krävs många kilos förbättring här. 

4 Apple Valley (e Appel Au Maitre) har gjort tre snabba starter sedan slutet av april. Senast testade man gräset och även om det inte blev seger visade hon att hon hanterade underlaget. 

5 Miss Haven (e Twilight Son) är ett syskon till gode Jet Pilot. Hon debuterade som tvååring på Bro Parks dirttrack och segermarginalen skrevs till åtta längder. Även årsdebuten skedde här på dirten och det blev seger med två längder. Hon har högst formtal i fältet och rids av Jan-Erik Neuroth. 

6 Iron Butterfly (e Swipe) var endast en halv längd efter stallkamraten Donna Devarona senast på Övrevoll. Distansen borde passa och Pat Cosgrave är bokad.

7 Yellow Submarine (e Waldpark) floppade i årsdebuten på Övrevoll och man får sätta ett frågetecken för formen och kanske även för distansen. Som import har hon härdats mot bra motstånd. 

8 My Vision (e Al Shemali) har gjort det bra trots att hon är maiden. Hon var tvåa i Mowerinalöpning och gick godkänt i Jydsk Derby. Ett tal på 80 skvallrar om att hon är med bland de främsta. 

9 Zeraphine (e Mastercraftsman) går tillbaka i distans och byter tillbaka till gräset jämfört med senast. De här förutsättningarna bör passa och hon har slagit några stjärnor som tvååring. 

10 La Paloma (e Kodi Bear) är maiden efter sju starter och har ett tiotal längder att finna med de främsta. Gräset passar bra och hon lär gå framåt från årsdebuten. 

11 Marshi (e Adaay) slog My Vision i Mowerinalöpning. Elione Chaves sitter kvar i sadeln och om hon klarar resan till Bro Park bra måste hon räknas tidigt. Modern Match Point var en förstklassig sprinter som stod 1600 meter på en bra dag. 

12 Habla (e Juniper Tree) var fyra i Mowerinalöpning och får hoppas på att Bro Parks gräsbana gör att formen kan reverseras. Det finns mycket fart på mödernet och Habla lär inte vara maiden länge till. 

13 Flambeau Rouge (e Dutch Art) är en lovande maiden som går upp kraftigt i klass här. Formen från Danmark är inte så dum och hon har varit hårt spelad på slutet. 

14 Donna Devarona (e Swipe) är obesegrad på Bro Park där hon segrade i Auktionslöpningen. Hon årsdebuterade med seger över Iron Butterfly på Övrevoll och gjorde ett flott intryck. Distansen bör passa, men det är ett svårt utgångsläge för Per Anders Gråberg. 

undefined
Donna Devarona Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

15 Atlanta (e Reliable Man) tog sin första seger i årsdebuten, men var långt efter Miss Haven senast. Då var det dirttrack, men mycket tyder på att Atlanta är som sin mor, Melody Star, som presterade bäst på gräs; god 5a i Diana 2008.

                                   Tidigare vinnare 

undefined