Nyheter

Svensk toppjockey skadad - borta i två månader

Publicerad
I går morse på Bro Park var det som vanligt startboxträning, normalt sett en aktivitet utan några som helst problem, men den här gången var olyckan framme.
download-4
En "freak accident" i morgonträningen Foto: Formells.com

Det var den ytterst lovande jockeyn Andreas Tapia Dalbark som ramlade i backen och skadade sin vänstra arm och axel i fallet och nu alltså blir borta minst åtta veckor från tävlingsbanan.

– Allt kändes som det skulle i startboxarna. Min häst hoppade sedan ut snabbt och bra, men efter en kort bit började han bocka sig och konstra. Jag hade inte en chans att sitta kvar - flög åt vänster och landade på vänsterarmen.

Kände du direkt att det var någonting allvarligt?

– Det gjorde såklart ont, men de första sekunderna var det ingen fara. När jag sedan skulle försöka ställa mig upp bar inte armen. Jag låg kvar och sedan kom ambulansen för vidare färd till Danderyds sjukhus, berättar Andreas Tapia Dalbark.

Och hur ser prognosen ut?

– Det som var glädjande att det inte var någon fraktur, men den är ur led på tre positioner och nu blir det till att ta det lugnt. Jag har höga ambitioner och vill inte dra på mig några efterkommande problem med att dra igång för tidigt, fortsätter Dalbark.

Känslor?

– Klart att det känns surt. Jag tycker att jag red i "flytet" för dagen och hade verkligen sett fram emot att få rida en hel del vinnare till i år, men så här är det. Det är racing helt enkelt, avslutar Andreas Tapia Dalbark.