Nyheter

Svensk seger i Mülheim

Publicerad
Tobias Hellgren och Anna Pilroth spände bågen och reste med två av stallets hästar till tyska Mülheim på lördagen. Resultatet av resan blev en seger och en fjärdeplats till stallet.
i-RcCsNPm-X2_
Tobias Hellgren vann lopp i Tyskland på lördagen Foto: Wolfram Meyer

- Det regnade från det vi kom med färjan igår tills loppen skulle ridas idag. Banan var dyngtung, jag har aldrig gått på en så tung bana berättar Tobias Hellgren för Galopptips. 

Det började med Ajas (e.No Risk At All) som startade i Listedlöpningen Silbernes Band der Ruhr och tog en fjärdeplats. 

-Jag är mycket nöjd , självklart ville vi vinna, men han gick ett klasslopp. Förutsättningarna passade inte honom optimalt och det hade varit spännande om det bara varit lite lättare bana. Det är ingen skam att vara fyra både tvåan och trean i loppet har 90 i handicap. 

Blir det någon mer start för Ajas i år?

-Ajas var i alla fall pigg efter. Han stod och lekte i boxen efter sista loppet. Nu får vi se om det blir fler starter i år. Det beror mycket på hur Ajas är imorgon och på hur vår svenska höst/vinter ser ut berättar en nöjd  Tobias Hellgren. 

I dagens sista lopp var Tobias Hellgren optimistisk på förhand med Buy And Sell (e.Captain Rio) som gick ut i en handicap över 1200 meter.

- Det var en mycket bra och väl avvägd ritt av Anna. Hon gick direkt till front och placerade sig sedan vid railen. Ett par av motståndarna försökte trycka på och var väl lite före ett tag, men Anna satt kall och försvarade innerspåret med Buy and Sell. När det återstod 400 meter gick de ifrån övriga med en längd sedan kunde de hålla undan hela vägen och det blev en rätt enkel seger till slut. Vi hade talat om det innan, att när banan är så här så springer ingen fort. Då är det lättare att leda loppet än att försöka ta ett par längder på ledaren när banan är på det här viset förklarade Tobias Hellgren.

Det här var Tobias fyrtionde tränarseger sedan han blev proffs och den tjugonde vinsten i år. 

På onsdag kan det bli seger nummer 21 för året med stallets Lillemann (e. Merchant Of Venice) som imponerade vid en otroligt enkel seger förra veckan.

- Han höjdes många kilo på den senaste insatsen, men han var mycket bra. Han ser fortsatt fin ut och det kan bli vinst, meddelar Tobias Hellgren