Nyheter

Susanne om sina hästar i Göteborg

Publicerad
Susanne Sivrup-Rosenqvist har fyra hästar till start på morgondagens V4-tävlingar i Göteborg. Vi har bra känsla för att nyförvärvet Celebrate Me kan gå fint i V4-inledningen, men vad tror Susanne?
– Jag är nöjd och hon är inte helt borta, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist
unnw9d6c8zcocsq35bu
Susanne Sivrup-Rosenqvist - här med Sir Walter och dottern i sadeln Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Fyraåriga Celebrate Life (V4-2) kommer från en fin Godolphin-familj på mödernet, men startade aldrig för dem. Nu är hästen i Sverige och gjorde debut på Övrevoll för tio dagar sedan. Vi slog en signal till tränare Susanne för att kolla läget.

Hur är det med Celebrate Life?

Celebrate Life gjorde det fint i första starten och ska ju såklart vara framsatt till detta. Det är en stor och rejäl typ som kommer bli bra på sikt - kanske är hon inte helt klar i kroppen ännu? Hon tränar dock som hon ska och som det känns är distansen den rätta. Gräs är bara en fördel för min häst och motståndet är inte det värsta. Jag är nöjd och hon är inte helt borta, varnar Susanne Sivrup-Rosenqvist.

I V4-3 har du två till start. Nyförvärvet Undercolours och mer rutinerade Point Boy. Säg något?

Undercolours gör första starten för mig och första på gräs dessutom… Jag tror faktiskt att han är bättre på dirttrack, men vi måste ju börja någonstans. Undercolours har formtal 72, men det tycker jag inte att han visar i träningen. Svårbedömt, säger Susanne Sixrup-Rosenqvist.

Point Boy återkommer efter behandling och ser fin ut i träningen inför detta. Gräs är ett litet minus för honom, men som det ser ut nu ska det bli snabb bana vilket borde fungera bättre än som det varit i Göteborg tidigare i år.Point Taken står fint inne med vikten och jag tror ha kommer gå fint. Hur långt det räcker är svårt att bedöma, säger Susanne Sivrup-Rosenqvist.

Och vad säger du om skimmelstoet Rue D´Argent i V4-epilogen?

Rue D´Argent har haft problem, men känns nu fin igen. Hon lär behöva loppet och är inget för spelarna, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist.