Nyheter

Susanne Berneklint om sina starthästar på söndag

Publicerad
Fem hästar sadlas ut från stall Susanne Berneklint under söndagens tävlingar på Jägersro Galopp. Vi slog en signal till Susanne för att kolla läget med hästarna och det låter uppåt på de flesta håll.
– Det kan bli en bra dag som jag ser på det, kommenterar Jägersro-tränaren.
t2dukp3kegusxd3tl5d
Miss Tirol - en vinnare i Manoustilöpning? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I dagens inledande lopp, Manoustielöpning, sadlar du ut snabba stoet Miss Tirol. Vad säger du om hennes chanser?

Miss Tirol är en snabb sak ska man veta och innerspåret känns helt optimalt. Spets? Ja visst kan det bli så… Formen är där jag vill ha den och hon trivs bra med Oliver Wilson i sadeln. Hon är en av de som kan vinna det här loppet, säger Susanne Berneklint.

I V64-2 har du två till start. Vad säger du?

Suo Gan har okej form och står vettigt placerad i loppet. Startspåret passar och jag tror det finns chans på fina pengar, säger Susanne Berneklint.

Zoo Fun är precis allt bra med. Formen är alltså där den ska av träningsrundorna att döma och lärlingen rider honom i träning varenda dag. Jag tycker att Zoo Fun ska ses som en kul outsider, säger Susanne Berneklint.

Och visst ska Martin (V64-5) ha en bra segerchans?

Martin tror jag kommer att passa bra med ryttarinnan - känslan är att han kommer att känna sig kaxig och stark. Formen är väldigt bra och startspåret passar perfekt. Jag tror på chans, säger Susanne Berneklint.

Tvåårige Dominic gör sin debut i tävlingsdagens avslutande lopp. Säg något?

Dominic kvalade ruskigt bra, men för mig blev han bortlottad från startspår elva. Han jobbar utmärkt och för mig är han en ruskigt bra häst på lite längre sikt. Distansen passar perfekt och fart finns för seger. Men, som sagt, startspåret talar emot honom, säger Susanne Berneklint.