Nyheter

Susanne Berneklint om Martin som blir favorit i V4-epilogen, samt en del annat!

Publicerad
Susanne Berneklints hästar har bara gjort 22 starter under året, men när vi kollar in statistiken räcker de intjänade dryga 1.5 miljonerna så här långt till en tredjeplacering i den svenska tränarligan. I morgon sadlar hon ut den amerikanske importen Martin som favorit i V4-avslutningen på Jägersro och vi tror på fin segerchans. Vad tror Susanne?
Susanne_Berneklin
Lika glad efter lopp fyra i morgon? Vi tror det... Foto: Elina Björklund/Galopptips.se

Martin (V4-4) var knappt slagen i årsdebuten senast och såg fin ut. Vad säger du inför den här starten?

Martin gjorde det bra i comebacken, men om han är framsatt eller inte är svårt att bedöma. Det är en ruskigt stor och fin typ som jag tror det finns utveckling i. Startspåret är bra - han är okomplicerad, men på grund av hans storlek brukar han få lite problem genom svängen. Han är en av de som kan vinna det här, kommenterar Susanne Berneklint.

Med distans till söndagens lopp på Bro Park. Vad säger du om Plata O Plomos insats i Bobbie Killicks under toppvikt i debuten på gräs?

– Han gjorde nog vad han kunde i loppet, men jag tror att han hade fungerat lite bättre på en snabbare bana. Plata O Plomo har fått det tufft en stund så nu kommer jag att låta honom slippa tävla en tid och ladda batterierna - det blev lite väl mycket med Pramms och förloppet inför. Det är en väldigt kapabel häst som ser grym ut i kroppen och det finns en hel del ogjort, men tyvärr tar resorna rätt hårt på honom nu för tiden. Vi backar bandet och siktar på start efter sommaren någon gång - och om allt går väl kan det bli en vinter till i Dubai, informerar Susanne Berneklint.

I Kirk var ju grym senast vid överlägsen vinst under Pramms-kvällen. Vi såg honom i en anmälningslista till nästa vecka. Kommer han att starta?

– Ja, som det ser ut nu i alla fall. Han kanske inte behöver loppet i sig, men jag vill gärna trycka av honom inför Listed-loppet på Derbydagen - det är ju det första stora målet, informerar Susanna Berneklint.

Ännu en vinter i Dubai för I Kirks del?

– Det kan det mycket väl bli. Han har inte gjort så många starter och ser ju väldigt fin ut i kroppen - han trivs med livet och som det känns för dagen siktar vi på det, avslutar Susanne Berneklint.