Nyheter

Susanne Berneklint om I Kirk och en spännande tvåårig debutant

Publicerad
I Kirk jagar nionde raka segern på hemmabanan Jägersro och tredje raka segern i Zawawi Cup i morgon söndag. Susanne låter uppåt på den fuxige Eishin Dunkirk-sonen.
– I Kirk är där han ska vara, ingen annanstans...
I_Kirk_9835_lhUyHq
Ännu en seger för I Kirk? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi spikar I Kirk "rätt ut" i den inledande GS75-avdelningen och vi känner oss inte mindre trygga med det beslutet efter vi tagit ett snack med Jägersro-tränaren nu på morgonen.

All system go?

I Kirk är där han ska vara, ingen annanstans… Han var lika fin som vanligt vid segern senast och att det är 200 meter längre nu är ju bara ett plus. Han äter och dricker och ser helfin ut i träningen inför detta. Startspåret är bra och han hoppar ju alltid iväg snabbt. Jag tror att I Kirk är gynnad av att det inte är en “normal” Derbydag med en massa publik och musik i högtalarna då han lätt kan stressa upp sig. Det finns inge negativt att rapportera och jag är optimist, säger Susanne Berneklint.

I dagens inledande lopp för tvååringar plockar du ut en halvsyster till topphästen Ramstein vid namn Sweet Home Alabama. Hur är det med henne inför debuten?

Sweet Home Alabama är en jättefin häst som kvalade riktigt bra med krafter sparade över mål. Hon har tagit kvalet bra och är framflyttad i form till det här även om hon inte är vässad. Det är en stor och rejäl häst som jag verkligen tycker om. Hon kan vinna det här på sin klass, men det är ett tufft lopp ska man veta, avslutar Susanne Berneklint.