Nyheter

Super Saturday står för dörren

Publicerad
I morgon är det lördagstävlingar på Meydan och det är lite av en generalrepetition inför Dubai World Cup-dagen den 25 mars. Två skandinavientränade hästar kommer till start och det blir spännande att se. Förra året representerade hela nio hästar Skandinavien. men det var också ett extremt år. Tävlingarna börjar klockan 12:30 och ATG sänder som vanligt, har svensk kommentator samt ordnar med spel. Det är nio härliga lopp på programmet och höjdpunkterna avlöser varandra.
azu3fr4nl14kuqpceph
Hukum och Jim Crowley vinner Dubai City Of Gold (Gr. 2) förra året. Tyvärr är han inte med i år. Foto: Dubai Racing Club

ATG har lagt upp alla startlistor som är öppna för spel. Man hittar också startlistorna här och det är smart man har bägge startlistorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Vi repeterar återigen informationen att man tänka på att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. Startboxen som gäller för respektive häst är numret i parentesen som hittas efter startnumret. OR står för “Official Rating” och är respektive hästs handicaptal (som alltså inte är detsamma som det skandinaviska talet). Förutom V4-spelet kan du spela vinnare, plats och komb i alla nio lopp. V4-spelet startar i det fjärde loppet klockan 14:15. 

Gräsbanan rapporteras vara god och DT-banan är snabb, som så ofta. 

De arabiska fullbloden inleder dagen med härliga Al Maktoum Challenge R3 (Gr1PA) och frågan är hur det står till med 10 Kerless Del Roc? I sin enda start i år, som skedde i januari, var han sist av sexton startande (Al Maktoum Challenge R1 (Gr1PA)), det vill säga det första benet i Al Maktoum Challenge). Tränare Ahmed Al Mehairbi ålades av galoppdomstolen att uppvisa ett veterinärintyg innan nästa nästa start och då är han uppenbarligen frisk nu, såtillvida att han inte ledsnat på sitt yrke? Vi tror han vinner och i sadeln sitter Fernando Jara, som vann det här loppet förra året. Han utmanas främst av 16 Soko och 7 Hameem, men kanske kan också titelförsvararen 9 Jugurtha De Monlau blanda sig i det hela om han hittar formen? Den här upplagan är dock tuffare. 

undefined

Fernando Jara och den otroligt bildsköne Jugurtha De Monlau vid seger i det här loppet förra året. Foto: Dubai Racing Club

V4-1 är Nad Al Sheba Turf Sprint (Gr. 3) över 1200 meter gräs. Stor favorit blir 16 Al Dasim som imponerat i fyra raka vinster och hans OR-tal har gått från 90 till 106. Han går ut från startbox två (2) och det är inte fördelaktigt. Här kommer Niels Petersen-tränade 5 Could Be King ut och han har fått ett bättre spår denna gång. Han såg riktigt löpsugen ut senast och varför inte? Visst, att begära vinst är lite tufft, men han får plats på vår kupong. Vi garderar också med 4 Coachello, 3 City Walk och vi vägrar också släppa 13 Spirit Of Light från ett bra spår. 

V4-2 är Al Bastakiya (L) och Niels Petersen tar ut sin adept 9 Slava Ukraini. Han var riktigt duktig senast som fyra i Jumeirah Derby över 2000 meter gräs. Nu är det 1900 meter DT och det blir premiär på det underlaget för honom. Fungerar han så satsar man kanske mot storloppen på Jägersro Galopp inom Derbyserien? Han står inte så dumt till ändå, även om det ser ut som att det kan bli svårt att vinna. Han är helt klart en bra häst och om han gillar underlaget kan han ändå vara värd ett streck. Vårt val är stoet 11 Ami Please, som trots box elva (11), är given på kupongen. Bäst till står 5 Mr Raj som är lika given. Trean i UAE 2000 Guineas behöver dock vara bättre nu för att vinna. 10 Southern Artist har fått sämsta spåret (12), men känns som en skön talang. Han har en start innanför västen och den vann han över 1400 meter på en fin tid. Om han är en stayer? Tveksamt. Vi vill inte chansa bort honom och han måste med. 4 Lahresh, är en stark segerkandidat och det är också 3 Go Soldier Go, som han slog senast på en lerig bana. 

V4-3 är Al Maktoum Challenge R3 (Gr. 1) över 2000 meter DT. En trio räcker att strecka och det är i tur och ordning 13 Salute The Soldier, 3 Bendoog och 9 Law Of Peace. Den sistnämnda måste dock höja sig rejält när han nu gör sitt första lopp med två kurvor. 

I den avslutande avdelningen blir det spik på Team Appleby/Buick och deras 2 Al Suhail när han går ut över 1400 meter på gräset. I årsdebuten slog han banrekordet över distans och underlag och imponerade stort. Segerchansen är mycket god.  

Utöver nämnda lopp rids det ytterligare fyra högintressanta lopp i Dubai City Of Gold (Gr. 2), Burj Nahaar (Gr. 3), Jebel Hatta (Gr. 1) och Mahab Al Shimaal (Gr. 3). 

Spiken sitter på 2 Al Suhail  i avdelning fyra och luringen är 10 Southern Artist i V4-2. Lycka till! 

Svensk Galopp ger också en matnyttig guide till hela ”karnevalen” så att du inte missar något.