Nyheter

Super Saturday på Belmont

Publicerad
Intresset för gräsracing bara ökar och ökar i USA. Trendkänsliga NYRA (New York Racing Authority) har tagit steget och skapat en grässerie kallad Turf Trinity för treåringar. På lördag rids första racet i serien och det ser ut att bli ett fullt fält.
RP_ID0034610
Cape of Good Hope är snart på väg över Atlanten Foto: Mark Cranham / Racing Post

Belmont Derby Invitational rids över 2000 meter gräs och inbjudna är inte bara de stora amerikanska stjärnorna utan det är en rejäl internationell touch på evenemanget. I USA dominerar Chad Brown gräsracen och Brown har fått inbjudan för fyra hästar. Demarchelier (e.Dubawi), Rockemperor (Holy Roman Emperor) och Digital Age (e.Invincible Spirit) är alla importer från Europa medan Standard Deviation (e.Curlin) är en av Browns amerikanska gräshästar. Aidan O'Brien kommer med Blenheim Palace (e.Galileo) och Cape of Good Hope (e.Galileo) som var fyra i Prix du Jockey Club (Gr.1) , det franska derbyt.

Todd Pletcher har med Social Paranoia (e.Street Boss) och hyperintressante Spinoff (e.Hard Spun) som var en riktig snackhäst inför Kentucky Derby och nu gör debut på gräset. Japanske Master Fencer (e.Just A Way) och Plus Que Parfait (e.Point Of Entry) är två till som startade i Kentucky Derby.

Belmont Derby har en prissumma på en miljon dollar vilket det även är i de två följande avdelningarna i Turf Trinity. Saratoga Derby rids den 4 augusti och Jockey Club Derby rids den 7 september. 

Man rider också en stoavdelning enligt samma mönster med race som Belmont Oaks, Saratoga Oaks och Jockey Club Oaks. 

Nu på lördag är det dessutom Suburban Stakes (Gr.2) med 700 000 dollar i prissumma samt ett antal ytterligare stakes. Det är en riktig Super Saturday, tyvärr utan spel hos ATG.