Nyheter

Sugoi blev årets sista segrare på Bro Park

Publicerad
Årets sista lopp vanns av Fabienne De Geer på Sugoi tränad av Annika Sjökvist.
Sugoi_266
Sugoi avslutade tävlingsåret på Bro Park Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det syntes redan i ingången till upploppet var det lutade. I det läget hade ridande Fabienne De Geer snyggt glidit upp med Sugoi (e. Canford Cliffs)  utvändigt om favoriten Man In The Moon (e. Reliable Man) och man såg att det fanns mycket krafter kvar. Mitt på upploppet gick Sugoi ifrån och det blev en säker seger. 

 Det var ett passande avslut att Annika Sjökvist som haft bra ordning på stallet hela året fick avsluta tävlingsåret 2019. Annika Sjökvist tog nu sin 21 seger det här året att jämföra med 11 vinster förra året. I insprungna pengar har hon också nästan dubblat jämfört med tidigare år.

-Den här segern summerar ett fantastiskt år. De flesta av mina hästar har vunnit flera gånger och de har hållit sig friska hela året. Nu kör vi hårt inför nästa år. Det ser spännande ut då vi har 9 stycken blivande tvååringar i stallet. Det hade vi inte i år. De ser alla väldigt fina ut. Bäst i år är så klart Arabianranta (e. Helsinki) med sin seger i Jockeyklubbens 2000 Guineas, konstaterade en glad Annika Sjökvist efter segern med Sugoi.