Nyheter

Succé för ATG Nationaldagsgaloppen

Publicerad
Det var mycket folk på plats under den årliga folkfesten ATG Nationaldagsgaloppen. Vackra hattar, hundar och ponnies blandades med spännande kapplöpingar för fullbloden och det var en svårlöst V4 som till sist gav 169 system 6458 kronor. Ulrika Holmquist var dagens drottning med fyra segrar under dagen.
DSC_109
Ulrika Holmquist efter fjärde dagssegern på Gärdet Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4 inleddes med en populär favoritseger för Meglio (e.Philomethia) under Per-Anders Gråberg som besegrade Itsakeeper (e.Heart Of Oak) som ännu söker sin första seger, men var väldigt nära. I V4-2 var det Per-Anders Gråberg som förlorade målfotot med Double Ten (e.Three Valleys) när skrällen Good Lad (e.Royal Applause) kom flygande på slutet. Det var Ulrika Holmquist som red Good Lad och hon skrällde även med Sir Walter (e.Dustoori). Ulrika Holmquist har varit väldigt framgångsrik när det tävlas på gräs och segrar ofta på Göteborg Galopp. 

V4 avslutningen skulle handla om Macallan (e.Dahess) som försökte ta ett hattrick i den här löpningen efter att ha segrat här på Gärdet de senaste två åren. Macallan låg med bra bakom ledande Al Mounteze Monlau (e.NashwanalKhalidiah) som Elione Chaves resolut hade sänt till spets. Macallan attackerade in på upploppet och såg ut som en klar vinnare, men Al Mounteze Monlau kontrade på ett föredömligt sätt och skrällen var ett faktum. 

I ett race för kvinnliga ryttare visade sig återigen Ulrika Holmquist vara huvudet högre än sina konkurrenter. Hon skickade tidigt Eastway (e.Nougatin) till ledningen och hade inga problem att hålla undan över upploppet. Segern innebar att Ulrika Holmquist åker till Abu Dhabi och tävlar i finalen i Her Highness Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies IFHAR Cup. Eastway är normalt en distanshäst så distansen var inga problem.

Ulrika Holmquist avslutade dagen med en seger på Spirit River (e.Layman) och tog totalt 4 segrar på 5 ritter under dagen.

Det var en mycket god omsättning under dagen i V4-4 spelades det nästan 200 000 kronor på vinnarspelet.