Nyheter

Streckanalys V4 i sista stund Bro Park

Publicerad
Galopptips har tittat på hur strecken sitter och vilka som lockar mest att ha med på V4 så här ett par timmar innan start.
Strength_099
Strength känns väldigt streckvärd på V4 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-1 

Ett lopp som ser väldigt öppet ut på förhand. Galopptips rekommenderar gardering vad plånboken har råd. Strecken i loppet känns rätt och riktiga. Galopptips vinnare 1 Coliflor (24%) är knapp streckfavorit. Formen på det treåriga stoet efter Archipenko är bra och skickliga Carlos Lopez sitter i sadeln. 3 Franciskus (21%) är andra streckad i loppet och liksom vinnartipset har han visat bra form och han fungerar bra på de tyngre banorna. Den förväntade favoriten på spelet 4 You Bet (20%) är också hårt betrodd och kommer från en seger i söndags på annan distans än idag. Tittar man på de som är streckade lite mindre så är 6 Rival Son (7%) ett intressant streck. Han har varit ifrån i fyra månader, men skulle allt stämma och luften räcker så kan han vinna.

V4-2

Här är Galopptips vinnare 5 Giveusasmile (51%) favorit. Att tvååringen efter Anjaal är favorit är helt rätt, men att han är över 50 procent känns totalt fel och det finns inget spelvärde i honom. . Han gjorde en väldigt bra insats i senaste starten som tvåa. I starterna innan dess har han inte varit lika imponerande och till de procenten känns han inte så intressant. Den som det verkligen finns ett värde i är Giveusasmiles stallkamrat 3 Strength (16%) som i sin senaste start besegrade 2 Teerex (11%) enkelt med 2,5 längd. Samma Teerex gick sedan ut i sin senaste start och vann imponerande med fyra längder så formen från Strength seger är förankrad och Strength borde vara streckad på närmare 25 procent och kan i nuläget vara en spelvärd chansspik. 

V4-3

Ytterligare ett öppet lopp med flera formstarka hästar. Favorit är Galopptips vinnare 7 Cuban Queen (20%) som trivs på de mer krävande banorna nu till vintern. Cuban Queen slutar säkert där framme, men vinner inte så ofta. Ryttaren har vunnit två lopp sedan 2015 så att det 6-åriga stoet efter Elusive Quality är favorit känns inte intressant spelmässigt. Då känns 10 Mr Pimms (15%) klart mer intressant. Skickliga amatören Josephine Chini är tillbaka i sadeln och Mr Pimms har sett klart förbättrad ut i sin nya regi. Senast formligen flög han fram över upploppet på Jägersro. En av loppets mest intressanta på strecken är 8 El Farol (7%) som tvärtemot Mr Pimms kommer att ligga placerad där framme.  Troligen sitter El Farol  i ledningen eller i nära tätkänning och med Tina Henriksson i sadeln så kommer chansen att förvaltas väl. En annan som man inte ska glömma bort är 11 Surfer's Paradise (3%) som trivs väldigt bra med Louise Pettersson i sadeln. Man ska tänka på att i augusti var Surfer's Paradise knappt slagen tvåa på dirt med Louise Pettersson från ett formtal på 65. Nu står man fyra kilo lägre och skulle Surfer's Paradise gå som i den starten då är 3 procent ett fynd. 

V4-4

9 Man In The Moon (22%) spikas av Galopptips och till de procenten håller vi fast vid att han är det bästa singelstrecket i omgången. Nu är han ryttarförstärkt jämfört med den senaste starten och han har en bra segerchans. 2 Amara (17%) är andra streckad just nu och det känns riktigt.  Vid gardering av favoriten ska man strecka Amara då det fyraåriga stoet kommer att dra hårt i front troligen. En annan intressant gardering är 5 Ocean Side (15%)var läcker i sin senaste start när det blev vinst med fyra längder, kopplar han av ordentligt under loppet så kan han utmana till slut.