Nyheter

Streckanalys till V64 på Jägersro

Publicerad
Som vanligt har vi studerat strecklistorna inför dagens V64-omgång och vi konstaterar att det finns en rad med felsträckade favoriter samt en rad med likaledes understreckade luringar.
download-16_0gu2ry
Intressant V64-omgång på Jägersro Foto: ATG - kupong

V64-1

I nuläget är Tartan (9) favorit på 23 procent och han kan väl vinna loppet, men för oss är Henrik Engbloms adepts “Gråberg-streckad” - det vill säga mycket streckad just på grund av att det är just Gråberg som rider - inte hästen reella kapacitet. Vår tipsetta Giant Sally (3) är kryssad på var tionde kupong i nuläget och det känns alldeles för lågt. i fyndhörnan hittar vi debuterande Surreal Star (5) på fem procent - han kan mycket väl vinna det här trots övervikt.

V64-2

Här är Lilla Torg (6) galet stor favorit och vi kommer att chansa bort honom som knapp 50-procentare - där finns inget som helst värde. Hästen var slagen med många längder i sin debut som tvååring och drygt tio i sin årsdebut som treåring. Som fyraåring gick det bättre i comebacken - det blev en lätt seger med sex längder i ett direkt uruselt lopp och insatsen taxerades till 58. Den här dagen startar Lilla Torg från handicap 66 och det är såklart avsevärt tuffare. Vi säger “schas” då hästen är grovt överstreckad i förhållande till vinstchansen. Vi tror klart mer på stallkamraten Grey Ascension (7) som gjorde det bra i comebacken senast och alltså har ett nyttigt lopp i kroppen. Som 18-procentare ligger värdet helt klart på stoet efter Chamsin. Hans-Inge Larsens adept har haft formtal 70 och startar nu från 62 - samt med en lärling som drar av två nyttiga kilo. Walvis Bay (3) är streckad på nitton procent och det ser vi som korrekt.

V64-3

Vår spik Licorice (7) är streckad på över 50 procent och det är nog lite i överkant. Vi måste dock spika något och då vi tycker hästen har bäst chans av alla hästar i omgången får vi “tugga i oss” streckprocenten. Om favoriten har en dålig dag ska man se upp med debuterande Tell Me Thunder (2) som kvalade på klassigt sätt och jobbar enligt rapporterna trevligt inför detta.

V64-4

I våra ögon har Serenity Bloom (7) och Marieappel (8) likvärdiga segerchanser och då den förre är streckad på 54 procent och den senare på 23 procent känns det givet att gå på A-häst, faktor eller utgång på Marieappel. Två procent på Hot Bagatelle (1) är löjligt lågt och det samma gäller för Havana Red (4) som streckad på 4 procent. Mest underspelad är dock I Rely (3) som kanske är bättre på gräs, men har mycket högre segerchans än vad streckprocenten antyder.

V64-5

Jämnt streckat mellan halvsyskonen Xcalibur (2) och Xit (6) på lite drygt 30 procent. Det är korrekta siffror som vi köper rakt av. Vi har även bra feeling för Valon (9) med bra lärling i sadeln samt med blinkers på. Sex procent? Man tackar…

V64-6

All Run (7) är favorit och en rättmätig sådan. Trettio procent just nu och det kan vi leva med. Det vi INTE kan leva med är 27 procent på Helsingline (12) från yttersta startspåret. Han har max tio procents segerchans och är alltså grovt överspelad. Det finns massor av fynd, men vi nöjer oss med Miss Chocolate (2) på fem procent och Orb Craft (3) på fyra. Eller för resten? Undrar om inte Plantstepsdream (11) är loppets mest felstreckade häst på sina i nuläget elva procentenheter? Han vinner det här loppet minst två gånger av tio!