Nyheter

Streckanalys till V64 på Bro Park - samt banans beskaffenhet

Publicerad
Våren är här och vi har en massa sköna drag till dagens tävlingar på Bro Park som kommer att avgöras i strålande solsken. Med tre timmar kvar till spelstopp känns det faktiskt väldigt konstigt streckat på sina ställen så vi ska försöka reda ut begreppen.
images-
Nu gäller det att inte slinta med strecken Foto: ATG

Vi tog ett snack med Tove Brandt om banans beskaffenhet.

– Vi har det tufft med minusgrader på nätterna, så är det. Vi vattnar nu för fult och kommer även att göra det mellan loppen. Det känns som att banan blir god, men kanske inte jättesnabb. Den är dock snabbare än de sista vinterdagarna och det kommer förhoppningsvis vara bra fäste i banan, informerar Tove Brandt.

V64-1

Vi tror ju mest på Fast And Free, men att den skulle vara dubbelt så mycket streckad som Hypochondriac är direkt felaktigt. Om man spelar jokersystem så känns det då givet att vikta mot andrahandsfavoriten Hypochondriac. Åtta procent på First Course känns alldeles för lite - mycket streckvärd således.

V64-2

Helt jämnt streckat mellan Franciskus och Obeya (30 procent) och det är så det ska vara. Sex procent på Felixiya Sacc är för lågt.

V64-3

För oss är det obegripligt att Wontgetfooledagen är klar favorit till strax under 50 procent. För oss är Dapple den givne favoriten och som streckad på endast var fjärde kupong finns spelvärdet där av monumentala mått. Vi gillar dock Man In The Moon som är streckad på 18 procent av kupongerna i nuläget vilket också känns intressant. Här ska vi jobba bort favoriten - den saken är klar.

V64-4

You Bet är favorit och det ska hon vara också. Streckprocenten ligger nu strax över 20 procent och det känns helt korrekt. Jämnstreckat i övrigt, men vi fortsätter att plussa på See You Soon som bara är streckad på sex procent = löjligt lågt.

V64-5

Heavenly Pulse har bäst segerchans i loppet, men 43 procent känns lite väl högt. Under tio procent av strecken sitter på Stonefield Flyer och det kan inte betecknas som någonting annat än ett rent fynd! Åtta procent på Visiteur Du Pom är alldeles för lågt i debuten i ny regi. Spetsgaranti som vi ser på det och således bra segerchans. Mycket spel på innerspårets Double Cash, men där finns inget värde alls - då hästen är stänkrädd och lär hamna i problem. Visst kan han vinna loppet, men då måste Gråberg få ut honom i banan direkt.

V64-6

Skyhawk är streckad på hälften av systemen och då hon i våra ögon vinner ett sådant här lopp sex gånger av tio finns det värde i henne. Vi spikar utan den minsta darr på manschetten för det här ska bara vara “spets och godmorgon”…