Nyheter

Streckanalys till V4-spelet samt en bankoll i sista stund

Publicerad
Det vankas V4-tävlingar på Bro Park idag vid lunch och precis som vanligt har kollat hur streckprocenten sitter. Vi har som vanligt en rad med drag och att vi står fast vid vår spik, Carry On Deryck (V4-1) råder det ingen som helst tvekan om.
Studio_strec
Vår populära streckanalys till V4 på Bro Park fortsätter Foto: Logotype

Vi tog ett snack med Tove Brandt om dirttrackbanans beskaffenhet inför tävlingarna och hon låter allmänt uppåt.

– Jag skulle säga att den är precis som den förra tävlingsdagen. Det har ju kommit fukt uppifrån och det är gynnsamt. Bevattningssystemet fungerar utmärkt och banan är väl preparerad - det finns fäste så det är rättvisa förhållanden, informerar Tove Brandt.

Och så till streckanalysen:

V4-1

Gold Sensation (4) är struken och det gynnar såklart vår spik Carry On Deryck (5) som nu bara har sju hästar att runda. Vi är otroligt spända på att se vad den här hästen kan prestera efter att ha fräschats upp under vintern och blir faktiskt förvånade om det blir förlust. Streckprocenten 31 känns faktiskt något i underkant och vi tar Claes Björlings adept sju dagar i veckan.

V4-2

Alchemist (2) är favorit på 32 procent när dessa rader skrivs och det känns mer eller mindre korrekt. Hästen har lopp i kroppen och en fin uppgift på papperet. Det finns ett par rejäla fynd i loppet. Ocean Side (4) var i det närmaste bortriden senast och som femprocentare bara måste han med på alla seriösa kuponger. Repeat Offender (7) gör resan från Jägersro och tränare Ricardo Ramallo har bra snurr på materialet. Åtta procent - jo man tackar! Den dagen fuxige Dapple (8) kan komma till ledningen och bara dra på i eget tempo vinner han, så är det bara. Hästen har dock varit direkt trög i sina vinterstarter, men kanske tänder till nu med solen i nacken? 15 procent i nuläget och det är vara sig bra eller dåligt - snarare korrekt. Wontgetfooledagen (5) har imponerat, men höjdes fyra kilo på segern senast och ståtar nu med formtal 80. Vi tror att hans max är nått och som 24-procentare finns inget som helst spelvärde.

V4-3

Clinton Jr (4) och The Gurka (8) delar favoritskapet på dryga 30 procent och det är inget att säga om. Här finns det massor av “godis”. Kew Bridge (5) har årsdebuten avklarad och ska den här gången ridas bakifrån. Hon står billigt inne med vikten och som streckad på endast fyra procent av V4-kupongerna är hon i våra ögon ett fynd. Chilterens (6) har också ett nyttigt lopp i kroppen och möter klart enklare hästar än vad han är van vid. Andreas Tapia Dalbark lärde känna hästen i årsdebuten och det här ser ut som bra chans till låg streckprocent - just nu streckad på endast var sextonde kupong = härligt! Kahili De Burca har toppform på stallet och att vi rankat hans Steccando (1) sist får vi kanske “äta upp”. Spets och sidoludd kan vara det vinnande konceptet. Fyra procent just nu och det är såklart alldeles för lågt.

V4-4

Jämnt streckat för att utrycka sig milt! Lilleman (4) är knapp favorit på 18 procent och favorit ska han vara också även om det nu handlar om vecka/vecka start. Lushes Lashes (7) går alltid bra efter vila och och har nog bäst vinstchans. Stolen Tango (2) håller med största sannorlikhet spetsen även om Lilleman är startsnabb som få. Vem får då loppet? Bandola (5) ska gå på speed och det låter uppåt från stallet. Sex procent är alldeles för lågt. Filia Kalejs (8) har bara tränat på löpbandet i vinter då hon är riktigt nervös. Hur kommer hon uppträda när hon beträder tävlingsbanan för första gånger för i år. Filia vann sin comeback i fjol och visade då ett kilo högre tal än vad hon startar ifrån i dag - elva procent känns aningens för lågt. Von Blucher (9) gjorde det bra i årsdebuten bakom Stolen Tango och står bättre till nu. Tio procent och vi streckar med blixtens hastighet.