Nyheter

Streckanalys inför V4-spelet på Bro Park - dessutom baninformation

Publicerad
Det är strålande solsken på Bro Park och loppen känns överlag spännande. Nedan följer en streckanalys av V4-omgången och dessutom har vi tagit ett snack med Tove Brandt om banans beskaffenhet.
images-14_ZSZser
Streckanalys och baninfo Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Baninfo:

Vi börjar med banan. Det har varit kallt på nätterna, men varmare på dagarna den senaste veckan. Hur har det påverkat dirttrackbanan och vad kan vi förvänta oss av underlaget under eftermiddagen?

– Vi vattnar ju för fullt med vattentunnan och det känns bra. Jag skulle säga att banan är ungefär som vid den förra tävlingsdagen. God, men inte suoersnabb precis, informerar Tove Brandt.

Hur är det med fästet?

– I och med att vi kan vattna ordentligt kommer det att vara bra fäste i banan - inget problem, avslutar Tove Brandt.

Streckanalys:

V4-1

Rival Son (9) är ganska klar favorit på 25 procent och det är ju inget att säga om. Hästen har bäst fart i loppet, men ska garderas då han kan vingla ordentligt i svängen. Här är det alltså viktigt att Per-Anders Gråberg kan hitta utvändig täckning genom svängen för att förhindra detta. Rival Son är dock en bra utgångshäst för er som spelar reducerade system. Franciskus (3) är bara streckad på elva procent i nuläget och det känns som ett rent fynd. I fyndlådan lägger vi även ned treåriga Zalalaat (6) som är en häst under utveckling och dessutom oexponerad. Åldersviktfördelen på 5.5 kilo kan faktiskt vara direkt avgörande.

V4-2

I nuläget är det jämnt streckat mellan Milton (2) och The Gurka (7) - båda strax över 20 procent. Vi förordar Milton då denne har fyra kilo i hand efter segern förra tävlingsdagen. Å andra sidan har The Gurka tränat på fint inför detta och kanske kommer till loppet mer löpglad? Shylock (9) är Fredrik Janetzkys val av två i loppet och som sexprocentare är hästen given på kupongen. Vi har även stor tro på Littleredcorvette (4) som kommer göra ett bra lopp från utmärkt startbox.

V4-3

Alchemist (5) är favorit på 21 procent när dessa rader skrivs och det tycker vi är direkt felaktigt. Hästen rapporteras träna bra inför detta och årsdebuterade helt okej  i fjol. Det var dock på 1600 meter och vi flyttar således ned Roy Arne Kvislas adept en bit i rankingen. Vi har fortsatt tror på Vanja Sandrups Marta (7) som är streckad på knappt var femte V4-kupong. Marta var bara en halv längd bakom Appelina i fjolårets årsdebut och följde upp detta med att vinna Jockeyklubbens Stolöpning med 100 000 kronor i förstapris gången efter. Moderlivsimporten efter Appel Au Maitre avslutade fjolåret med toppinsatser över fullvuxen distans och har utvecklats ytterligare. Tränare Sandrup låter väl inte superuppåt (som hon brukar…), men vi vägrar tro att hon skickar upp en häst till Bro Park utan att vara ute i angeläget ärende. Vi spikar således Marta på samtliga V4-system!

V4-4

Happy Honey Bee (3) är favorit på 23 procent och det ska hon vara också. En duktig lärling i sadeln är ett plus, men viktläget är ju inte enklaste att hantera. Fabricio (6) känns intressant med två lopp i kroppen samt över mer passande distans. Korrekt streckad på 16 procent. Loppets absolut roligaste drag lystrar till namnet Meandro (11). Som sexprocentare “kräver” vi att ni streckar Ylva Brandts springare som har grym statistik för henne i sina sju starter. Från formtal 56 känns valacken stekhet då han faktiskt visat formtal 64 som knappt slagen en gång i tiden.