Nyheter

Streckanalys i sista stund till V64 på Bro Park

Vi på Galopptips har kikat på hur streckfördelningen ser ut så här ett par timmar innan start och ger här nedan våra funderingar på hur vi ser på strecken. Vi har tittat på vilka som känns överstreckade och vilka som lockar mest att ha med på kupongen.
DSC_8601
Roy-Arne Kvisla kan ha en vinnare i Kashgar i sista avdelningen på V64 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-1 

Omgången inleds med en oviss handikap. Här borde 5 Muspelheim (14%) vara favorit på strecken efter insatsen förra veckan. I nuläget är han bara fjärde favorit och streck-värdet på honom är högt. Galopptips vinnare 9 Heavenly Pulse (15%) har formen på topp och även han borde vara streckad lite mer än som tredjehandare. 6 Filia Kalejs (18%) är ryttar förstärkt jämfört med senast och kan vinna, men är förhållandevis hårt streckad i sammanhanget. Man ska tänka på att hon var klart slagen av Muspelheim i senaste starten som alltså i nuläget är mindre streckad. Att 3 Space Dragon (25%) har seglat upp till stor favorit i loppet är förvånande, självklart har han chans men att vara favorit och att han är streckad på  25 % känns fel. Mest intressanta på strecken sett till möjligheten att vinna i det här öppna loppet är troligen de norska gästerna 1 London Rock (3%) som kommer från seger i första starten i ny regi och 7 Al Buraq (5%) som kommer från en bra insats och Bro Parks bana borde passa perfekt. Båda borde vara runt 10 procent då de kommer med färsk form, men har tappats bort av spelarkollektivet.

V64-2

Efter strykningen på loppets troliga favorit Ellison så blir Galopptips vinnare 14 Shepherd Gate (21%). Madeleine Smiths 8-åring står verkligen på tur för att vinna. Det är nästan exakt ett år sedan senaste vinsten och den togs på samma handicaptal som idag. Det känns logiskt att han är andra streckad i loppet.  Favorit på strecken är Galopptips andrarankade 2 Tiny Tom (25%) som kommer från en säker seger efter att ha fått en bra resa. Den här gången sitter inte Per-Anders Gråberg i sadeln utan en lärling Christophe Lamy. Det känns riktigt att Tiny Tom är favorit sett till senaste insatsen, men tänk på att Christophe Lamy ännu inte vunnit lopp i Sverige. 12 Lillemann (7%) var slagen av  Tiny Tom i senaste starten. Den gången såg Lillemann ut att ha allt klart, men tände inte riktigt om när den fick konkurrent utvändigt, med ett annat lopp nu så kan det bli revansch till låga procent. En som blir totalt bortglömd så här långt på strecken är 1 Mr Tooma Global (3%)  från innerspåret måste den startsnabba fyraåringen få ett bra lopp och med lite tur till slut då kan det bli rejält rens i kuponghögen.

V64-3

6 You Bet (65%) har blivit omgångens i särklass största favorit. Att den ska vara favorit är korrekt, formen är bra och Carlos Lopez förstärker. Det svänger fort i den här lägre klassen och att hon ska vara större favorit än 25 procent känns tokigt. I näst senaste starten var You Bet fyra, 5 Tea Biscuit (5%) var trea i det loppet tre längder framför You Bet i mål. Sett på hur de är viktade den här gången ska det skilja väldigt lite mellan dem i mål, men på strecken skiljer det alldeles för mycket. I samma lopp som de två nämnda startade också 2 Mors (16%) som var en halv längd efter You Bet i mål som femma. Viktläget den här gången talar för att det är små marginaler som skiljer mellan alla tre om man ser till den insatsen och det kan löna sig att gardera om man ser till streckvärdet på You Bets motståndare. En som är knappt är streckad alls i loppet är Galopptips  andra rankade 3 Mr Guetta (1%) som gjort det bra i skymundan på sistone och ser man på streckvärdet så känns det självklart att ha med 3-åringen på kupongen vid gardering.

V64-4

Det här loppet känns som Galopptips och spelarkollektivet har liknande uppfattning om. Galopptips tippar 4 Meandro (43%) som är favorit i nuläget och ska så vara. Han har vunnit sina senaste två amatörlopp och har en bra chans att vinna igen, men om man ser till segermarginalerna i de loppen så ska han inte vara så stor favorit som han blivit. 10 Regan Budget (14%) vinner inte så ofta, men med skickliga Elliot Öhgren så känns det klart intressant som motbud. 

V64-5

Ytterligare ett lopp där det verkar som man spelarna och Galopptips är överens om ranken av hästarna. 5 Zäta (33%) är favorit och jagar sin åttonde seger för året. Formen är på topp och ryttaren känner honom väl. 6 Dapple (24%)är andrahandare på strecken och var knappt slagen som trea i sin senaste start. Han är stark och brukar trivas ypperligt på tunga vinterbanor. 11 Vivernus (11%) känns  lite låg i procenten, sett till att ridande Elione Chaves lyfte 6-åringen som sin bästa chans på dagen när Galopptips talade med honom i veckan. Mest intressant på strecken i loppet är 1 House In Order (4%) som kan mycket mer än visat och har ett bra utgångsläge. House In Order är stark och fäller många till slut och ska inte tappas bort.

V64-6

Här är håller vi fast vid att dagens bästa singelförslag finns i Roy-Arne Kvisla tränade 9 Kashgar (37%) . Han har inga problem med en tyngre vinterbana och känns väldigt intressant med Elione Chaves på ryggen. Han har inte vunnit på länge, men det känns som han möter enklare motstånd än på länge och är han bara i 80 procentig form så ska han vinna det här. Handicapmässigt står han bra till han vann från högre handicap förra året och det känns helt rätt att han är mycket streckad i det här loppet.