Nyheter

Streckanalys i sista stund

Publicerad
Det är jackpot på V64 på Övrevoll så glöm inte att fylla i att ni bara spelar i sexrättspotten så ni kan vara med och dela på extra pengarna. Vi på Galopptips har kikat på hur streckfördelningen ser ut så här ett par timmar innan start.
Deadline_Day_1166_q7amqs
Vi tror att Jan-Erik Neuroth kan fira ytterligare en vinst med Deadline Day idag Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-1 

I det här loppet känns det som stora målarpenseln kan behövas. Här har 1 Hampus G (46%) blivit lite väl stor favorit. Det är trots allt ett öppet lopp och Hampus G har bara vunnit ett lopp av tio så här långt. Det var Hampus Gs första start på dirttrack senast och han gjorde ett bra lopp. Han blev störd hundra meter före mål på väg fram. Att han ska vara streckad en hel del är inte så konstigt men som nästan 50 procentare och favorit letar vi efter en annan vinnare. Vår vinnare 6 Macjack (14%) var med i samma lopp som Hampus G i senaste starten och var tvåa då alltså före Hampus G. Macjack känns alldeles för lågt streckad och är klart intressant fortfarande. 3 Mestre Dos Magos(14%) älskar dirt, men tränaren Annike Bye Hansen är rädd att han är på väg ur form och då känns streckprocenten i mesta laget. Den Annike Bye Hansen framhöll mest av sina tre startande var den som är minst streckad i fältet  7 Al Buraq (4%) som visade bra form i senaste starten. 5 Dickie Dickens (6%) känns som loppets självskrivna ledare och får han bestämma där framme så är procenten klart intressanta. Lägg därtill att Are Hyldmo uttalade sig för Galopptips i veckan att  Dickie Dickens  inte stått så här bra till på länge. 

V64-2

4 Rock Dancer (18%) är inte streckfavorit vilket förvånar. Han har form och trivs på distansen. I en amatörlöpning måste det vara toppchans och de procenten är det väldigt lockande att gå på honom i den här avdelningen. vill man dubbla så är 6 Houston Heat (19%)  mest intressant. Det är bästa hästen i fältet. Han går med mastiga 77 kilo på ryggen, men möter också sämre motstånd än vanligt. Favorit i nuläget är 2 Point Boy (22%)  som har visat bra form tidigare i år, men tränaren varnar för att han kan vara på väg ur form och han känns inte alls intressant som favorit. 

V64-3

Deadline Day(41%) har vi som omgångens bästa spik och vi håller fast vid det påståendet. Procenten känns helt ok då vi var imponerade av honom i senaste starten. Han var läcker att se senast när han busenkelt gick ifrån sina motståndare sista biten in mot mål. Wido Neuroth som tränar låter ovanligt positiv inför loppet och meddelar att det ska vara en bra chans och det ser vi som ett stort plus. Att Wido Neuroth innan säsongen trodde att Deadline Day kunde vara en av de bättre i kullen gör inte heller saken sämre och det kan finnas många kilo kvar i honom. Spik! 

V64-4

2 Prince Field (36%) har fyra raka vinster och det har inte sett ut som om han visat botten än. Formen är fortsatt fin och Jan-Erik Neuroth som rider har haft en fantastisk säsong på Övrevoll och fungerar otroligt bra med Prince Field. Visst har han kommit upp i formtal, men vi tycker ändå inte att handikappern har överreagerat och det ska vara en god segerchans och det känns rätt att han är favorit i loppet. En hel del streckad är 6 Mustajjid (19%) som visat bra form, men tränaren menar att han gör sina bästa lopp på Jägersro och som andra favorit känns han mindre intressant i loppet. 5 Our Boy John (6%) känns intressant, tränare Yvonne Durant kommer att sluta som tränare och vi är övertygade att Yvonne Durant vill avsluta med seger sista tävlingsdagen så till de procenten ska han med på kupongen alla dagar i veckan. 4 Deecider är totalt bortglömd han går troligen till front och kommer att leda loppet länge som fyraprocentare känns han som loppets fynd om man inte väljer att singelstrecka Prince Field. 

V64-5

6 Serpico (46%) har blivit väldigt stor favorit, alldeles för stor. Han imponerade i senaste starten, men det var enklare motstånd då än den här gången. Självklart kan han vinna, men känns inte alltför lockande till de procenten. Vår vinnare och loppets bästa streck är utan tvekan 12 Elusive Thought (8%) som var grym näst senast. I senaste starten var han en besvikelse och var inte lika bra som femma. Spelarna glömmer fort och med ett bättre upplägg måste det vara en god segerchans. Streckprocenten lockar och det kan vara så att Elusive Thought kan vara en chansspik för den som vill ta hem en större del av kakan den här veckan på V64. 9 Silver Dalen (25%) har gjort ett bra lopp i sin karriär det var näst senast då imponerade han. Senast var han en besvikelse, men tränaren tror på en bra insats. Som andrahandare och till de procenten så ska han med, men känns inte som ett hett bud.  

V64-6 

Här borde 4 Dj's Dream (16%)  vara favorit han går direkt till spets och har fått ett bra läge. Alan Wallace som sitter i sadeln red senast och det fanns krafter kvar klart streckvärd. 5 Hope And Glory (7%) som vi har tvåa i vår rank har spelarna tappat bort i det här öppna loppet och som nämnts tidigare då Yvonne Durant lägger ner sin verksamhet som tränare känns Hope And Glory ännu mer aktuell för visst hade det varit kul om hon fick avsluta med en tränarseger. Streckfavorit är 1 Priceless (20%)som har ett bra läge. Priceless kommer dock bakifrån och på en snabb dirt känns det som han får svårt att hinna fram schas säger vi och utnämner det till omgångens sämsta favorit.