Nyheter

Stradivarius tar Gold Cup på nytt

Publicerad
Torsdagens Royal Ascot bjöd enligt traditionen på en riktig stayeruppgörelse i Gold Cup (Gr.1) över 4000 meter. Till publikens jubel blev det titelförsvararen Stradivarius som segrade under Frankie Dettori.
RP_ID0035177
Stradivarius spelade förstafiolen på Royal Ascot Foto: E Whitaker / Racing Post

Stradivarius (e.Sea The Stars) möttes av publikens jubel efter att som stor favorit bärgat segern i Gold Cup (Gr.1). Lite extra jublades det säkert på grund av att Frankie Dettori i och med segern tog sin fjärde dagsseger!

Övriga segrare var A'Ali (e.Society Rock), Sangarius (e.Kingman) och Starcatcher (e.Sea The Stars). Oddset för den som satte fyrlingen blev totalt 450 gånger pengarna!

Stradivarius låg med perfekt bakom ledande Dee Ex Bee (e.Farhh) och även om han ett tag saknade racing room så löste det sig för Frankie Dettori med 200 meter kvar och Stradivarius speedade riktigt starkt till en seger med en längd före en tapper Dee Ex Bee. Pia Brandts Called To The Bar (e.Henrythenavigator) låg med i mitten av fältet. Såg länge bra ut, men orkade inte följa över den långa distansen. Ifjol fick Stradivarius en bonus på en miljon pund efter att ha segrat i fyra av de största stayerlöpningarna i England och det ser ut att kunna bli en ny bonus i år.