Nyheter

Stott "Nu siktar vi på att vinna kriteriet"

Marc Stott tränade Alwaysonnmymind med Oliver Wilson infriade favoritskapet i dagens sista lopp. Det här var första segern för det tvååriga stoet.
Alwaysonmymind_7481
Nu siktar Alwaysonmymind mot Kriteriet Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Alwaysonmymind som ägs av Miga Horses A/S och är uppfödd av Stutteri Hjortebo var snabb ut och fick styra lite som hon ville. I sista sväng såg debutanten Zheniya ut att kunna utmana favoriten, men när Oliver Wilson bad Alwaysonmymind om det lilla extra så gick stoet ifrån till en säker seger. 

Marc Stott var tydlig med vad han har för mål för sin fina tvååring.

-Nu siktar vi på att vinna kriteriet. Hon visade precis det jag hoppats på. Vi kom för att testa banan. Det var en fin uppgift och hon fick en bra upplevelse. Det är ett bra och starkt sto som tyvärr har lite lätt att bli för het. Jag tror det finns massor med utveckling i henne, bara på den senaste tiden har hon blivit bredare och större. Hon kommer att bli en väldigt fin treåring som vi siktar på Mowerina, Diana, Breeders och Danskt Derby med i första hand. Hon har redan visat att hon är allround och med Appel Au Maitre  som hingst och mamman Mon Fleur som ju bland annat var tvåa i Svenskt Oaks så tror jag inte hon kommer att ha några problem med längre distanser nästa år, berättade Marc Stott efter Alwaysonmyminds vinst.