Nyheter

Storlopp i New York

Publicerad
Idag vallfärdar New York-borna ut till Belmont Park i Queens för att se Belmont Stakes, det tredje och avslutande racet i Triple Crown. Det är en folkfest, med TV-sändningar som fokuserar lika mycket på idrottstjärnorna i publiken som på hästarna till start. ATG erbjuder spel till hela tävlingsdagen inklusive en V4.
images-
Vem lyfter pokalen i Belmont Stakes? Foto: Free Piqtures, NY

Det är en fantastisk tävlingsdag med mängder av Grade-1 löpningar. Totalt sju Grade 1 förutom huvudracet har en total prissumma på 5,1 miljoner dollar. Belmont Stakes har en prissumma på 1,5 miljoner dollar.

Distansen i Belmont Stakes är den i USA udda distansen 2400 meter, det är sällan man tävlar över längre än 2000 meter. Det ser ut som att den långa distansen kommer vara helt perfekt för favoriten, Tacitus (e.Tapit), men det är förstås svårt att veta det klart på förhand. 

Tränarintervjuerna börjar precis komma in och det första förmiddagsracet är avklarat. Banan är snabb och lär gynna hästar som ligger högt upp i början. Upploppet är dock långt, går det för fort i början bjuder det in hästar som avslutar bra. Vad gäller Belmont Stakes börjar det pratas om att Bourbon War (e.Tapit) och Spinoff (e.Hard Spun) ska kunna utmana favoriterna. 

Andra det låter bra på i tränarintervjuer är Alwaysmining (e.Stay Thirsty) i race 3. Environs (e.Dansili) är skrällduglig i race 4. World of Trouble (e.Kantharos) ska bara vinna race 6. En toppjockey med mycket rutin är Mike Smith. Han är väldigt positiv till sina ritter inom V4, särskilt så till McKinzie (e.Street Sense) i race 9.