Nyheter

Storlopp i Frankrike

Publicerad
Nere på kontinenten börjar storloppssäsongen tidigare än i Sverige. På söndag arrangerar ATG spel inte bara till Bro Park utan också till Longchamp i Paris där det rids större förlöpningar till årgångsloppen.
agakhanstuds_recent_result

Det blir åtta race totalt på Longchamp under söndagen och vi har att se fram emot tre Grupp 3 löpningar, men även en del ramlopp som inte behöver skämmas för sig. 

I Prix de Fontainbleu möts några av de bästa treåringarna med förhoppningar om klassiska segrar framöver. Godolphin har med favoriten Persian King och Epic Hero,  båda tränade av Andre Fabre. Tidigare segrare i det här racet inkluderar stjärnor som Brametot, Rajsaman, och Silver Frost. 

I Prix de la Grotte sadlar Pia Brandt ut Tifosa som äntligen i år börjat visa sin kapacitet. Hon kostade 150 000 euro på auktion och kommer i full form med två raka segrar. Motstånd saknas sannerligen inte och en av Diane-favoriterna är Cala Tarida som redan har en Grupp 3 seger. Aga Khan brukar vinna det här racet, men har ingen starthäst i år vilket lämnar fältet öppet för t.ex. Godolphins Castle Lady.

Prix Noailles är ibland en extremt bra förlöpning till Franskt Derby. I år ser fältet på förhand inte ut att innehålla några superstjärnor, men vintern är lång och det finns helt klart utvecking i stora delar av fältet. Godolphins Frankel-avkomma Syrtis har fina meriter från fjolåret och lär tillhöra förhandsfavoriterna.