Nyheter

Stora förändringar på de fasta oddsen till Derbyt. Vi har en 70-oddsare!

Publicerad
Vi säger ett stort och rungande GRATTIS till alla er som ryggade oss med spel på No Short Cuts till seger i "galoppens blå band" - Derbyt. Vi har honom till sju gånger och efter den överlägsna segern i Derby Trial i söndags är det fasta oddset nu nere i 2.40!
zwbpwcnjnja6wmicbf0
70 gånger? Man tackar... Foto: Jägersro - logga

Okej då, för oss är det således ingen idé att fylla på med mer spel, men oddset 2.40 är faktist inte helt iskallt. No Short Cuts vinner Derbyt i mitten av juli fem gånger av tio och skulle då vara spelbar till dubbla pengarna, men om man lägger till variabeln med startboxmomentet (det var med guds försyn hästen gick in senast) tycker vi nog att ATG borde bjussat på plus åtminstone sju tiondelar upp i stället för fyra.

Wolfof Vancouver hemförde Voter, men imponerade inte så mycket som vi ville se och till oddset fem gånger pengarna är han helt ointressant - speciellt som vi inte är helt övertygade om distansförmågan. Lennart Reuterskiöld Jr adept kan vinna Derbyt, men är inte spelbar under tolv gånger pengarna. I så fall är det bättre att lägga en liten garderingsslant på Pusjkin till nio gånger slanten. Denne fick en hopplös resa i tredjespår hela vägen, men var ändå nära Wolfof Vancouver i målgången. Vi tror att Francisco Castros springare står Derbydistansen och kan se honom vinna. Ingen spelrekommendation dock.

Dagens spelrekommendation är i stället Wido Neuroths Voix d´Amie som var fin i årsdebuten senast och startar som en av favoriterna i 1000 Guineas på Bro Park nu på söndag. Om hon vinner där kommer oddset att slashas ordentligt så det gäller att passa på när det erbjuds våldsamt höga 70 gånger pengarna. Det blir visserligen debut på dirttrack om hon kommer till Derbyt, men om man synar stamtavlan ska det inte vara några bekymmer. Mamman Amie Noire var knappt slagen trea i Derbyt bakom Duke Derby och Eye In The Sky 2014 och vann sedan Oaks med tio längder gången efter. Amie Noires pappa Soldier Of Fortune vann det Irländska derbyt och var trea och fyra Prix de l´Arc de Triompe. Ingen fara med distansförmågan där heller således. Voix d´Amies pappa Fastnet Rock var dock själv en ren sprinter med ren sprinterstam (e. Danehill), men har lämnat bland annat Fascinating Rock som vann två Gr1 (Champion Stakes på Ascot, Gold Cup på The Curragh) över 2000 meter.

Spelrekommendation: Wido Neuroth och Stall Perlens Voix d´Amie vinnare och plats till 70 ggr respektive 12.50. Medelinsats.