Nyheter

Stopp för galoppsporten i Frankrike

I går kom beskedet att Frankrike stoppar all tävling inom trav och galoppsporten på grund av det härjande coronaviruset - i första hand till och med den 15 april.
– Det är klart att det är en extrem situation, kommenterar Pia Brandt.
download-59_TCJO62A
Totalstopp för galopptävlingar i Frankrike Foto: NC

Pia och Joakim Brandt driver sin tränarrörelse i Chantilly, beläget ett par mil utanför Paris. En liten stad som så här års normalt sett sjuder av liv och rörelse, men som nu i princip befinner sig i någon form av "lockdown".

– Jag har inga problem med att det ställer in tävlingarna, så måste det bli. Det viktigaste just nu är att vi kan fortsätta att träna på och det går ju fint så länge vi har frisk personal, berättar Pia Brandt.

Hur är restriktionerna för er verksamhet satta?

– All personal måste ha ett intyg att de är på väg till jobbet. Det är kontroller av militären på gatorna så att det bara är personer som måste ta sig till och från jobbet ute på vägarna. Om någon inte skulle ha med sig intyget och blir stoppade riskerar de 135 euro i böter, fortsätter Pia.

– Samtliga gräsgalopps är stängda, men det gör inte så mycket i det här läget. Det finns ju så otroligt mycket träningsbanor här ute. 

Har du hört något om hur man ska göra med de inställda dagarna? 

– Inte så mycket, men det troliga är ju att de kommer att skrivas ut nya lopp när det här väl lägger sig, avslutar Pia Brandt.