Nyheter

Stilla natt, heliga natt - Silent Night

Publicerad
Det blev tio startanmälda i Gr2-loppet Balanchine på Meydan nu på torsdag och det är, och blev som förväntat, ett riktigt tufft motstånd som Patrick Wahl-tränade fyraåringen Silent Night ställs emot. Hela sex fullblod i startlistan värderas högre av handicappern och som vanligt är det Godolphins individer som tilldrar sig det största intresset.
ex9x2fwncupksyqgq6r
Allt väl med Silent Night inför torsdagen! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Night Of Thunder-dottern Silent Night drog ett perfekt startspår fyra i den här bataljen över 1800 meter på mastodontanläggningen Meydans mäktga gräsbana. Den av Stall Dömle-Easy ägda och av Rävdansen uppfödda fyraåringen svarade för en mycket fin insats i sin första start i Dubai för ett par veckor sedan och lär vara ordentligt framsatt med loppet i kroppen. Man ska också veta att de Skandinaviska hästarna flögs in till ökennemiratet Dubai till årets säsong hela fyra veckor senare än i fjol - det sätter Silent Nights prestation som knappt slagen fyra i Gr2-racet Cape Verdi i en ännu ljusare dager.

– Jag var mycket nöjd med Silent Night i första starten här nere och visst är hon framsatt till detta. Hon trivs och mår toppen för dagen. Jag har simmat henne två dagar i veckan och hon har satt nya och intressanta muskler. Jag tror att Silent Night kommer klara distansen. Det viktiga är att hon får en fin resa i draget och kan koppla av - det får inte bli ett falskt lopp med lågt tempo. Hon är där hon ska rent formmässigt, men motståndet är givetvis stenhårt. Jag är helnöjd om min häst kan få med sig lite av prispengarna då hon alltid gör sitt bästa alldeles oavsett motstånd, kommenterar Patrick Wahl.

Ni hittar startlistorna till tordagens tävlingar på Meydan här.