Nyheter

Stentufft för Privilegiado och Learn By Heart på Meydan

Publicerad
Föga överraskande blev det stenhårt motstånd för Niels Petersens Privilegiado och Bent Olsens Learn By Heart i Gr2-loppet Dubai City Of Gold över 2 410 meter på Meydans mäktiga gräsbana nu på lördag.
images-16_jqJLNu
Privilegierad Privilegiado presterar? Foto: Jockeyklubben

Sea The Moon-sonen Privilegiado svarade för en gedigen insats som trea i Gr3-loppet Dubai Millennium Stakes för två veckor sedan och lär vara framsatt ytterligare till den här starten.

– Det må jag tro. Han kom ur loppet på bästa sätt, tränar på fint inför detta - och det är klart att jag hoppas på pengar även om det blir mycket svårt, kommenterar Niels Petersen.

Motståndet?

– Stentufft såklart, men så är det ju på den här nivån. Privilegiado kommer göra ett bra lopp. Hur långt det räcker får vi se på lördag, avslutar Niels Petersen.

Bent Olsen sadlar ut sin Frankel-avkomma Learn By Heart i samma lopp. Femåringen har inte haft det rätta flytet i loppen här nere och kan såklart bättre.

– Nu senast blev allt fel och det loppet glömmer vi bara. Han är i väldigt bra form och förutsättningarna passar perfekt. Loppet håller mycket hög klass så skulle min häst få med sig sista pengen är vi väldigt nöjda, kommenterar Bent Olsen.

Loppet har en total prissumma på 350 000 USD, varav 210 000 delas ut till vinnaren.

Redan nu kan vi meddela att vi har stor tro på Desert Encounter som reds mer än lovligt passivt i comebacken som femma senast - detta i samma lopp som Privilegiado var trea i. Nu är distansen mer passande för Desert Encounter och i samma sekund som oddsen släpps på den öppna marknaden lirar vi till alla odds överstigande 3.50 - den saken är redan klar!