Nyheter

Stenhårt emot Irish Trilogy på Goodwood

Publicerad
Det är anmält till Bonhams Thoroughbred Stakes (Gr.1) under Glorious Goodwood och Irish Trilogy kan få mäta krafterna mot några av Englands bästa treåringar.
Irish_Trilogy_1930_TkIQee
Irish Trilogy vid en seger på gräset. Nu spänner man bågen högre. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Den andra augusti är det dags för Irish Trilogy (e.Gregorian) att mäta krafterna mot den yttersta årgångseliten i England. Vi tar oss en första titt på anmälningarna och oddsen och konstaterar att det är ett tufft fält med hela 15 hästar.

1 Art du Val (e.No Nay Never) är efter spännande hingsten No Nay Never och har ett formtal på 92. Godolphin äger den här oexponerade hingsten som kommer från Listed-seger i Frankrike. Oddset är 7,50

2 Biometric (e.Bated Breath) slog 27 konkurrenter i häftiga Brittania Stakes på Royal Ascot. Den formen går inte att tvivla på. Formtalet är 90,5 och oddset är 7,50

3 Dark Vision (e.Dream Ahead) ägs av Godolphin och tränas av Mark Johnston. Stallformen är fantastisk, men formen på Dark Vision är tveksam. Formtalet är 92 och oddet är 11 gggr.

4 Duke of Hazzard (e.Lope de Vega) är en tvåårsstjärna som inledde säsongen mot de allra bästa. De lite tyngre banorna fungerade inte och kanske var motståndet för hårt också. Senast blev det seger i en Listed-löpning på Newmarket och oddset nu är 7 gånger. Formtalet är 95,5.

5 Fifth Position (e.Dark Angel) går ned i distans, men har inte lika fina meriter som många av de övriga. Formtalet är 90 och oddset 15 ggr.

6 Happy Power (e.Dark Angel) var slagen med fyra längder i Jersey Stakes (Gr.3) på Royal Ascot och det får sägas vara en riktigt en bra insats. Formtalet är 95 och oddset är 10 gånger pengarna. Andrew Balding har bra form på stallet.

7 I Could Do Better (e.Canford Cliffs) är obesegrad och har precis bytt tränare till Ian Williams. Williams är normalt en handikaptränare, men efter tre raka segrar väljer man att gå upp kraftigt i klass. Formtalet är 87,5 och oddset 13 gånger.

8 Irish Trilogy (e.Gregorian) är vår egen Irish Trilogy. Formtalet är 88 och oddset 34 gånger.

9 King Ottokar (e.Motivator) har varit ute över längre i Grupp 3 löpningar på slutet. Nu går man tillbaka i distans och det kan vara ett bra drag. Formtalet är 93 och oddset låga sex gånger.

10 Momkin (e.Bated Breath) var slagen av Duke of Hazzard senast. Formtalet är 94 och oddset 10 gånger.

11 Never No More (e.No Nay Never) är en progressiv hingst från Coolmore. Tränad på Ballydoyle av Aidan O'Brien har Never No More stått över sedan seger i en Listedlöpning som var trial för Irländskt 2000 Guineas. Oddset är 5 gånger pengarna och formtalet är 93,5.

12 Old Glory (e.Frankel) har varit ute mot stenhårt motstånd. Nu är det mer passande, men det blir ändå svårt. Oddset är 15 gånger och formtalet är 91.

13 Turgenev (e.Dubawi) är hållen av flera i racet formmässigt. Rids normalt av Frankie Dettori och det är John Gosden som tränar. Formtalet är 94 och oddset är 6,50.

14 Turjomaan (e.War Front) står i 12 ggr pengarna och har ett formtal på 86,5. Turjomaan är obesegrad, men går upp rejält i klass här.

15 Watan (e.Toronado) var ute i Grupp 1 i Frankrike senast och går ned kraftigt i klass här. Han står i 12 gånger pengarna och formtalet är 92.