Nyheter

Stekhet info om Perfect Girl Ester och Beach Road One

Publicerad
Caroline Malmborg gör resan från Stockholm och Bro Park till Malmö och Jägersro - detta med vinnarambitioner gällande Perfect Girl Ester och Beach Road One. Vi tog ett snack med Caroline inför morgondagens lunchtävlingar.
Perfect_Girl_Ester1108_gFwmN2
Perfect Girl Ester vinne det korta Derbyt i fjol. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första V4-avdelningen plockar du ut Beach Road One som fått tre lopp i kroppen efter halsoperation. Dagsstatus?

Beach Road One har gått bra i två av tre starter efter halsingreppet och efterkommande viloperiod - bägge på dirttrack och “floppen” kom på en opassande gräsbana och lite väl lång distans. Han har gått fint på Jägersro tidigare och den här gången kommer vi att resa ner till Skåne lite tidigare. Det här är en häst jag har höga krav på och det aktuella formtalet är inte i närheten av vad han kan och visar i träning. Jag tror på en gedigen prestation och lite vinstchans även om motståndet är tufft, påpekar Caroline Malmborg.

Sen plockar du ut fyraåriga stoet Perfect Girl Ester i V4-2. Ett sprinterlopp för silverklassen. Hur ser du på uppgiften?

Perfect Girl Ester ser väldigt fin ut i träningen inför detta - jag tycker att hon är “där” nu. Hon har agerat hetsigt i startboxarna inför årets starter och inte varit lika startsnabb som hon var ifjol. Den här gången har vi bett om hjälp och hon kommer få en person som håller i henne inne i startboxarna - detta för att hålla henne lugn och förhoppningsvis få henne att lyckas hoppa iväg ordentligt. Jag tycker att min häst står billigt inne i loppet och tror på en fin insats. Samtidigt ska man veta att det är en stentuff handicap med små marginaler som kommer att avgöra. Jag blir inte förvånad om hon vinner från det här viktläget, informerar Caroline Malmborg.