Nyheter

Steeplechase på Saratoga

Publicerad
Det rids både över hinder på Saratoga utanför New York. Igår reds New York Turf Writers Cup Handicap med 90 000 dollar till segraren. Trots att handikappern hade lastat på Winston C nära 70 kilo blev det seger.
winstoncmark
Winston C har lämnat England och tjusar istället den amerikanska publiken Foto: Mark Cranham / Racing Post

Det var irländska importer över hela prispallen och främst av alla var Winston C (e.Rip van Winkle) tränad av legendaren Jonathan Sheppard. Det var ingen oväntad seger. Pengarna flödade in på vinnarspelet och Winston C betalade bara 1,55 på toton. Omsättningen på vinnare och plats var över 122 000 dollar. Thomas Garner avvaktade en bit bak i fältet med den superbt hoppande Winston C. När det var dags att avancera tog Winston C sig lätt fram i fältet och sedan var det tack och hej. Segern blev överlägsen och togs med nära nio längder. Tiden var 4:38.16 över cirka 3800 meter. Racet ser ni här. Att All The Way Jose ledde racet länge gör livet lätt för kommentatorn.

Winston C inledde sin karriär hos Michael Bell i Newmarket och hade som bäst ett formtal motsvarande 84 på släta banan. Winston C gick vidare till Harry Fry och startade nu över hinder. Efter tre raka segrar i början av 2019 var Winston C femma på Aintree i Betway Top Novices Hurdle (Gr.1) och flyttades därefter över Atlanten. Efter seger i A P Smithwick Memorial Steeplechase stod det klart att Winston C är att räkna som den främste hinderklipparen i USA och han gjorde inte någon besviken i Turf Writers.