Nyheter

Statusrapport om de fasta oddsen till Derbyt

För andra året i rad har ATG fasta odds på det svenska Derbyt och det har skett en del stora förändringar i oddslistan inför klassikern över 2400 meter på Jägersros dirttrackbana.
Svenskt_Derby_L2gtVjM
Marknaden flukturerar Foto: Logotype Derbyt

Mest “slashad” av oddssättarna är Lennart Reuterskiöld Jrs Auenfürst som gått från initiala 20 gånger pengarna till 9.25. Hästen startar på Jägersro i helgen och lär göra ett bra lopp bakom Nocentsinkentucky och höjas tre fyra kilo i handicap. För oss är 9.25 aningen för lågt och vi kan inte rekommendera spel - vilket vi gjorde till 20 gånger! Nocentsinkentucky “driftar” och står nu i 33 gånger pengarna, men det är heller inget värde i det även om hästen slår Auenfürst med ett par längder på söndag. Vi känner oss säkra på att den amerikanske importen går för den kortare varianten av Derbyt - Malmö Stads Pris.

Yoker står i sju gånger pengarna och det tycker vi är aningens för högt. Hästen startar på söndag och har fin chans på segern i debuten för sin nye tränare Lennart Reuterskiöld Jr. Inget värde i oddset även om han vinner lätt. I samma lopp aviserar Jet Action årsdebut och den är sänkt från 15 till tio gånger pengarna. Vi rekommenderade platsspel till fem gånger, men det oddset är sänkt till 3.65 vilket känns som rätt odds. Nu är det debut på dirttrack för Wido Neuroths adept och det oroar en smula. Annan intressant info är att Jet Action även är anmäld till det tyska Derbyt (Gr1) samma dag som det svenska avgörs så hur tänker Wido vid en eventuell förlust på gruset? Och kanske än mer intressant? Om Jet Action vinner med en massa längder - vill han då inte testa i det tyska Derbyt i stället, ett lopp tränaren aldrig har vunnit? Alldeles oavsett hur det går på söndag ser vi det som 25 procents chans/risk att Wido väljer det tyska Derbyt och således är oddsen på seger i svenskt rent förkastliga.

Vår vinnare i Derbyt heter Grey Flash och. den fångade vi till 14 gånger pengarna vid oddssläpp så det är vi ju nöjda med - speciellt som marknaden sjunkit som en sten. Bent Olsens springare är sänkt till 9.50 och det känns faktiskt som fortsatt värde i det. Det ska bli ytterst spännande att se honom i första starten efter hemkomsten från Dubai - vart det nu blir?

Timo Nurmos har “driftat” från elva till 15 gånger och nu börjar det kännas intressant. Hästen är anmäld till lopp på Övrevoll den 28/5 - detta för att testa banan inför start i det norska Derbyt. 

Oddssättarna på ATG hade missat att sätta odds på Niels Petersens Ugotthelook, men läste helt uppenbart våra rader för sedan dök hästen upp till oddset tio gånger pengarna. Den här sonen till Uncle Mo kan vara fasansfullt överlägsen i Derbyt och tio gånger känns spelbart på ren misstanke.

Spelrekommendation:

Vinnare på Ugotthelook till tio gånger pengarna. 1000 kronor.

Total insats: 1000 kronor.

Lagda spel sedan tidigare:

Vinnare på Grey Flash till 14 gånger pengarna. 1000 kronor.

Plats på Jet Action till fem gånger pengarna. 2000 kronor.

Vinnare på Auenfürst till 20 gånger pengarna. 500 kronor.

Total insats: 3.500 kronor.