Nyheter

Startfältet i Svenskt Derby 2021

Publicerad
Derbydagen – det är sannerligen dagen med stort D. Vi har längtat ett helt år och på söndag är det äntligen dags igen. Kommer No Short Cuts att dundra på i samma stil som i Derby Trial som han vann med tolv längder? Vi tror inte att segern kommer att bli lika lätt, även om vi tror att hingsten efter Will Take Charge löser uppgiften.
kcnm8uiivyj7pyry0hk
Chatarina och Stroxx Carlras – två outsiders som är värda att ta på allvar. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Förra årets duell mellan Bullof Wall Street (e. Tapizar) och Yoker (e. Manduro) sitter kvar på näthinnan än i dag och är för alltid inskriven i historieböckerna. Segertiden landade på nästan overkliga 2,30,9 över 2400 meter. No Short Cuts landande på 2,33,9 i ”Trial” och även om det är orättvist att jämföra tider på olika dagar så ska det bli spännande att se om segraren kommer i närheten av Bullof Wall Streets. 

Sluttiden spelar dock ingen som helst roll när prischecken och pokalen delas ut. Vi kommer att få vår spänning ändå – var så säkra. 

Ramloppen går inte heller av för hackor. Zawawi Cup (L) är ett lopp där ni får sätta på er hörselkåporna efter målgång. Ljudboomen befaras bli av det kraftigare slaget. Vem vi tror vinner? Nocentsinkentucky (e. Goldencents) blir svårslagen då han vann spårlottningen. 

Klicka på länken och läs allt om årets ekipage i Svenskt Derby:

https://www.svenskgalopp.se/banor-evenemang/svenskt-derby/startfaltet-i-svenskt-derby/

Är det något du undrar över kring själva evenemanget? Klicka här: 

https://www.svenskgalopp.se/banor-evenemang/svenskt-derby/