Nyheter

Startfältet i Malmö Stads Pris

Publicerad
Malmö Stads Pris (tidigare Sofierolöpning) på Jägersro Galopp på söndag är även känt som korta Derbyt. Den skandinaviska milereliten är stark av tradition och det finns all anledning att tro att det kan dölja sig en framtida topphäst i fältet. Fyra ston tar sig an hingstarna.
Serenity_Bloom_085
Serenity Bloom och Per-Anders Gråberg på Jägersro Galopp i april. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Högst formtal har Wido Neuroth-tränade 5 Couleur Cafe (e Rock of Gibraltar). Hon har haft problem att hävda sig mot de bästa stona som Silent Night och Reine de Vega. Det här ser lättare ut, men det är debut på Jägersro vilket är ett stort frågetecken.

För 8 Serenity Bloom (e Reliable Man) är banan snarast ett utropstecken. Kriterievinnaren har tre segrar och en andraplats på Jägersro och hennes avslutning är alltid av bästa märke. Per-Anders Gråberg satt i sadeln i två av segrarna och får förtroendet av Lennart Jr Reuterskiöld som sätter upp Jacob Johansen på 4 Hot Bagatelle (e Dabirsim) som även hon gjort sina bästa resultat på banan. Stallet har även med 2 Seven Nation Army (e Barocci), en svenskuppfödd valack som försöker lägga av maidentiteln med hjälp av Oliver Wilson.

1 Chinese Emperor (e Royal Applause) hade en fantastisk tvåårssäsong, men kommer ned från Bro Park som en outsider då formen från senaste starten är svag. Hittar segraren i Skåneland tillbaka till formen går ingen säker.

3 Nascetta (e Dubawi) är ett flott stammat sto som äntligen fick segra senast. Då var det gräs som gällde, men Bent Olsen har skickat över Nascetta till Jägersro förr och hon har visat att hon är effektiv över underlaget. 

Francisco Castro sadlar ut 6 Deep Direction (e Barocci) och 7 Silver Dash (e Silver Frost). Båda har segrat över bana och distans, men de måste förbättra sig rejält för att ha med utgången att göra.